DOLAR
32,2550
EURO
35,0219
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

LAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi yeni bilimsel nitelikli yıla başladı

LAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi yeni bilimsel nitelikli yıla başladı
19.10.2023 17:28
4
A+
A-

[ad_1]

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi 2023-2024 Bilimsel nitelikli Yılı’nın ilk etkinliğini gerçekleştirmiş oldu. “Psikoloji” ve “Moleküler Biyoloji ve Genetik” bölümünde okuyan öğrenciler ile hazırlık okulundaki öğrencilerin etkinliğe yoğun ilgisi oldu. Etkinlikte açılış hitabı ile öğrencileri karşılayan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihniye Okray, “Siz öğrencilerimizi bilimsel nitelikli yönden geliştirmek temel hedefimiz bunun için yıl boyu planladığımız aktivitelerin yanı sıra gelenekselleştirmiş olduğumuz fakültemizin toplumsal etkinliklerini de bu yıl için dolu dolu planladık” dedi. Okray, psikoloji bölümünü okumanın oldukca zevkli bulunduğunu, bu bölümde okuyan öğrencilerin oldukca fazla okuma yapmaları icap ettiğini ve kendilerini geliştirmeye yaşam boyu açık olmalarının önemine vurgu yapmış oldu. Öteki taraftan,  Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün bu dönemle 3. yılını karşıladığını ve daha fakültemiz bünyesinde yeni olmasına karşın emekleri ve etkinlikleri ile yeni döneme hazır bulunduğunu açıkladı. Son olarak geçtiğimiz dönem Psikoloji Türkçe ve İngilizce programlarının FEDEK ve AHPGS’den almış olduğu akreditasyonlara ve bunun internasyonal geçerliği olan bir diplomaya haiz olmak demek olduğuna değinen Okray, “ LAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünü seçtiğiniz ve burada oduğunuz için şanslısınız, bundan dolayı emsalleri kadar iyi eğitim veren bir fakülte içerisindesiniz ve burada olduğunuz için ilerleyen zamanda memnun olacağınızdan asla şüphem yok” dedi.

Tanışma etkinliklerinin peşinden her iki bölümde yıl süresince yapılması planlanan etkinlikler hakkında fakülte öğrencilerine informasyon verildikten sonrasında, Psikoloji Kulüp Başkanı İrfan Kerelti ve Başkan Yardımcısı Gülsena Yaman kulüp hakkında bilgilendirmeler yaptılar. Ayni zamanda Moleküler Biyoloji ve Genetik Talebe Kulübü Başkanının Fatoumata Abdoulaye ve yardımcısı Sılay Çoban’ın bu yıl kulüpten görevli olacak adlar olduğu açıklandı. Etkinliğe katılan tüm öğrencilerin desteğiyle fakültenin her kısmı için derslik temsilcileri yüksek temenniler eşliğinde belirlendi. Psikoloji öğrencileri için eski mezunlardan yeni süregelen öğrencilere LAÜ Psikoloji Bölümünü, tecrübe ve şu anki konumları hakkında paylaşımların yer almış olduğu video gösterimleri yapılmış oldu. Ek olarak LAÜ Psikoloji yüksek lisans eğitimi görmekte olan ve yeni mezun olup oryantasyon gününe meydana getirilen daveti geri çevirmeyen öğrencilerde ilk gün ki heycanları ile LAÜ’lü olmanın ayrıcalıklarını söyledi.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.