DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Talat: Polis Genel Müdürlüğü artık çağdaşlaşmak zorunda

Talat: Polis Genel Müdürlüğü artık çağdaşlaşmak zorunda
15.10.2023 17:36
3
A+
A-

[ad_1]

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Girne İlçe Başkanı Ongun Talat, Polis Genel Müdürlüğü’nün düzmece reçete soruşturmasındaki zanlılara kelepçe takılması ve duvar önüne dizilmesi şeklinde uygulamalarını eleştirerek, “Polis Genel Müdürlüğü bu uygulamaları senelerdir yapıyor. Biz hukukçular olarak polisin birçok alanda gerçekleştirdiği hak ihlâllerini senelerdir eleştiriyoruz” dedi.

“Düzgüsel bir memlekette yaşamadıklarını ve polisin sivil otoriteye bağlı olmadığının bilincinde bulunduğunu” söyleyen Talat, “Fakat bu koşullar altında bile polisin cemiyet yapısına uygun davranması gerekiyor. Burada insanlara Türkiye’deki şeklinde davranamazsınız. Burada akrep, TOMA şeklinde araçlar sökmez. Polis Genel Müdürlüğü’nün uygulamaları birçok kez mahkeme kararlarında hukuka aykırı bulunmuş oldu. KTHY önündeki polis müdahalesi sebebiyle hem hukuk mahkemesi tazminata hükmetti, hem de ceza yargılamasında yargılanan, hem dövüp üzerine bir de yargıladıkları insanoğlu beraat ettiler. ‘Hukuka aykırıdır müdahalen’ denildi polise mahkeme tarafınca” şeklinde konuştu.

Talat, “Orada da polisin uygar hukuk normlarına aykırı uygulamaları söz mevzusu. Doğal olarak Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı’nın adli yıl açılışında söylediği şeklinde, burada Başsavcılığın da sorumluluğu var. Polisten gelen dosyaların davaya dönüşüp dönüşmeyeceğinin kararını Başsavcılık veriyor, dolayısıyla temel hak ve özgürlüklere aykırı davaların dosyalanması noktasında hukuki süzgeçten geçirmeliler” şeklinde konuştu.

[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.