DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Kızılbaş Parkı için geri sayım

11.08.2023 11:30
9
A+
A-

[ad_1]


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’nde Kızılbaş Parkı’na dönüştürülen atıl alanı  yeşillendirmek amacıyla çalışmaların başladığını belirtti.
Bu doğrultuda  LTB ile Pasha Grup içinde 6 bin metrekarelik alanın yeşillendirilmesi doğrultusunda iş birliği protokolü imzalandı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Pasha Grup yetkilileri, mart ayında açılması planlanan parkta fidan dikti.
Kızılbaş Parkı’nda 6 bin metrekare yeşil alan, açık hava amfisi, çocuk oyun ve aktivite alanı ile 500 metre koşu ve yürüyüş parkuru ile kaykay pisti yer alacak.

HARMANCI: “ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ YERİ YEŞİL ALANA DÖNÜŞTÜRMEYİ BAŞARIYORUZ”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, mevzuyla ilgili açıklamasında, senelerdir atıl durumda kalan bir alanın kamusal hayata kazandırılması çalışmalarında yeni bir evreye geçtiklerini, bu alana 6 bin çalı grubu ve 300 de yetişmiş ağacın dikileceğini kaydetti.
“Bir protokol ile buradaki ağaçları belediyemize armağan etmelerinden dolayı da Pasha Gruba teşekkür ederiz” diyen Harmancı, bu davranışın pozitif yönde örnek olmasını diledi.

OYUN ALANI ASYA RIDAVANOĞLU, AMFİ CUMA MAĞUSALI ADI İLE ANILACAK
Toplumsal, kültürel, sanatla alakalı, sportif etkinliklerin yapılacağı amfi tiyatronun (gosteri meydanı) adı Cuma Mağusalı; ahşap oturma bankları ile oyuncakların yerleştirileceği alanın adı ise “Asya Rıdvanoğlu Oyun Alanı” olacak.

[ad_2]

Kaynak: halkinsesikibris Haber Sitesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.