DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

“40’ıncı Müessese Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” sergisi İstanbul’da açıldı

“40’ıncı Müessese Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” sergisi İstanbul’da açıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan “40’ıncı Müessese Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” sergisi İstanbul Tecim Odası tarafınca Tatar’ın katılmış olduğu törenle açıldı.

 
Cumhurbaşkanı Tatar’ın bakış açısından KKTC’nin zamanı bölgeleri, organik güzellikleri ve zenginliklerini yansıtan karelerden oluşan sergi İstanbul’da İTO Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda yer ediniyor. Sergi, 29 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, serginin açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, bu sergi ile bir kez daha tüm dünyaya ve insanlığa seslendiğini söyleyerek, “KKTC mutlak surette hak etmiş olduğu yeri alacaktır” dedi.
 
KKTC’nin doğasını ve kültürünü İstanbul’da böylesine zamanı ve güzide bir mekanda sergilenmesinin oldukça anlamlı ve kıymetli bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, İTO’ya ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.
 
Serginin, KKTC’nin 40’ıncı senesinde ülkeye haiz çıkma, güzelliklerinin yanında, sanat ve kültürünü tanıtma açısından önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkı çağdaş dünyanın bir parçasıdır. Dolayısıyla Kıbrıs Türk halkını değişik siyasal emellerle dışlamaya, izole etmeye, ambargolarla ekonomik potansiyelimizi yıpratmaya yönelik her türlü hareket insan haklarına aykırıdır” ifadelerini kullandı.
 
“Kıbrıs, Doğu Akdeniz’in en güzel adası”
Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul Tecim Odası Başkanı nezdinde İTO’nun yüz binlerce üyesine seslenmek istediğini kaydederek, İTO üyelerinin KKTC’ye verdiği değerin oldukça mühim bulunduğunu belirtti.
 
“Bugün sergilenen fotoğraflarda da göreceğimiz şeklinde, benim daima mesajım çevremize, doğamıza sahiplenmek. Bundan dolayı Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs’ımız dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi, Doğu Akdeniz’in en güzel adası. Yeşilimizle, mavimizle, çevremizle, organik güzelliklerimizle, tarihimizle” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın ziyaret edilmesi ihtiyaç duyulan bir destinasyon bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Ülkenin gezim potansiyeline de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, her Türk vatandaşının KKTC’deki güzellikleri yerinde görmesi için ne olursa olsun ülkeyi ziyaret etmesi, tatillerinin bir bölümünü geçirmesi icap ettiğini beyan etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.