DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11’nci Engelsiz Bilişim Günleri’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 11’nci Engelsiz Bilişim Günleri’ne katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu işbirliğinde düzenlenen “11’nci Engelsiz Bilişim Günleri’ne” katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, engelsiz bilişim günlerinde yapmış olduğu konuşmada, etkinliğin; farkındalık, duyarlılık ve engelli bireylerin daha kolay hizmetler alabilmesi için mühim olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ve onları toplumsal yaşamın içinde tutarak, erişim sağlayacakları emekleri selamladığını açıkladı.

Günümüzde teknolojideki gelişmelerden dolayı engellerin daha kolay aşıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, engelli bireyler mevzusunda yasal düzenlemeler yapıldığını ve reformların gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan Engelliler Komitesi’nde Hususi Eğitim Yasası mevzusunda emek harcamalar yapıldığını dile getirdi.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ortalama 6 bin 500 engelli vatandaşın engelleri aşması ve topluma kazandırılması için uğraş verildiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Devletin imkanları kullanılarak engelleri aşmak gerekir. Yaşamın dokunduğu her alanda engelleri görmeliyiz. Engelliler en kıymetli ve önemsenmesi ihtiyaç duyulan vatandaşlarımızdır onları dikkatsizlik edip görmezden gelemeyiz” dedi.

Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depreminde birçok insanoğlunun engelli durumuna düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu insanların yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve merhum Mustafa Çelik’e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar ek olarak etkinliğin düzenlenmesinde alın teri dökenlere de teşekkürlerini sundu.

Engelliler Spor Federasyonu Başkanı, Vakıflar Tekerlekli Iskemle Basketbol Ekibi oyuncusu ve Cumhurbaşkanı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın öncülüğünde ve eşi Sibel Tatar’ın girişimleri ile Cumhurbaşkanlığında Engelliler Komitesi kurulduğunu belirtti.

Ahmet Akdeniz, mevzulara engelli kişi şeklinde yaklaşıp çözüm ürettiği için Sibel Tatar’a teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.