DOLAR
32,1895
EURO
34,9461
ALTIN
2.506,77
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde konuştu
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Lefkoşa Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Tatar etkinlikte yapmış olduğu konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı; Türkiye’de İSİAS Otel’de 6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden tüm öğretmenleri rahmet ve saygıyla anarak, ailelerine, yakınlarına ve öğrencilerine sabır diledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimlerinden esin alan öğretmenlerin eğitim yanında ülkenin kalkınması ve ulusal mücadeleye verdikleri mühim katkıya değinerek, daima öğretmenlere büyük saygı duyan ve o şekilde yetişen nesillerle mücadelelerini büyük bir titizlik, acıma, sevda, ulusal ruh ve savaşım ile yürütmenin bahtiyarlığı içinde olduklarını kaydetti.
 
Bazen sıkıntılar olabileceğini, bütçelerde değişik değerlendirmelerin de olabileceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, netice itibariyle ülkenin öğretmenlerinin ülkenin istikbali için daima sıhhatli nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.
 
 
“Öğretmenlerimden, Süheyla Hanım’ı, Latife Hanım’ı, Alime Hanım’ı, Mine Hanım’ı, Servet Hanım’ı, Cahit Mehmetçik’i, Bekir Hoca’mı öylesine duygulu bir halde anıyorum ki, onların daima ellerinden öpmüş, onlara daima kıymet vermiş  biri olarak  hayatım süresince bu mücadeleyi vermenin mutluluğu ve bahtiyarı içindeyim.” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, öğretmenin kendileri için mukaddes bulunduğunu, en büyük kıymet bulunduğunu söylemiş oldu.
 
Bugünlerde çeşitli meselelerle bir çatışma kültürü içinde olunmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir öğretmenin bizlere baka baka ‘utanın’ demesi hakikaten beni üzmüştür.” dedi.
 
Öğretmenin en yüce kıymet bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, öğretmenin topluma yön verecek en akıllı, en bilgili, en olgun insan bulunduğunu kaydetti.
 
Her meslek branşının gelip geçeceğini  kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, gönül zenginliği, şefkatle, sevgi ve merhametle ulusal ve tinsel değerlerle gelecekte ülkeye hizmet edecek oldukca güzel insanoğlu ve nesiller yetiştirmek için öğretmen olunduğunu kaydetti.  
 
Halkı sağduyuya çağıran Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin ve devletin geldiği ve geleceği yerin belli bulunduğunu, gideceği yerin de belli olduğuna dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, bir savaşım verilmesi halinde bu mücadelenin temelinde ulusal, tinsel değerler, örf, tane, gelenekler, kültür ve Türkiye sevgisi ve millete bağlılık olması icap ettiğini belirtti.
 
Ülkenin demokrasisinin en üst düzeyde bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, evlatların erken yaşta akıllarını karıştırmak ve çatışma kültürünü göstermenin bir öğretmene yakışmadığını söylemiş oldu.
 
Devletin  bugünlere kolay gelmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, tüm öğretmenlerin gününü kutladı, yaşamını kaybedenlere rahmet diledi.
 
Konuşmaların peşinden meslekte 25 yılını dolduran öğretmenlere plaket verildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.