DOLAR
32,3603
EURO
34,6681
ALTIN
2.390,88
BIST
10.182,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Fikir Grubu heyetini kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Fikir Grubu heyetini kabul ederek görüştü
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Beşparmak Fikir Grubu heyetini kabulü esnasında yapmış olduğu konuşmada, Beşparmak Fikir Grubu heyetinin ulusal davadaki duruşunun ve yaptıkları çalışmaların iki devlet siyasetine güç vermekte bulunduğunu söylemiş oldu. 

50 yıldan fazla bir süre denenmiş olan federal temelde çözüm arayışlarının boşa çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, artık oynanan oyunun net bir halde anlaşıldığını ve Cenup Kıbrıs’ın Kıbrıs Türklerini eşit olarak görmediğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni bir Rum Cumhuriyeti’ne dönüştürdüklerini kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, 50 yılda KKTC adına oldukca başarılar elde edildiğine işaret ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle Türk Devletleri Teşkilatı’na Anayasal ismiyle KKTC’nin gözlemci üye olmasının bu başarılardan biri olduğuna atıfta bulunmuş oldu. Kendi bayrağımızla bakanlarımızın çeşitli internasyonal toplantılarda KKTC’yi temsil ettiklerini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umutla bakabileceğimiz yeni fırsatların önümüzde bulunduğunu söylemiş oldu. 

Özden gelen müktesep haklarımızdan dolayı Kıbrıs Türklerinin devlet kurma hakkının olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dışına itilen Kıbrıs Türklerinin 60 yıl ilkin başlamış olan devlet kurma aşamalarının sonucu olarak bağımsızlık ve onurlu bir yaşamı gelecek nesillere vadedebildiklerini belirtti.  Ekonomik değerlere haiz çıkarak gezim, endüstri ve hizmetler sektörünün gelişmesinin ehemmiyet arz ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin potansiyelini ve ekonomik yapısının en iyi şekilde değerlendirilmesiyle daha müreffeh yarınlara taşınabileceğimizi dile getirdi.

Yurt haricinde yaşayan Kıbrıs Türklerine de verdiği mesajda “Devamlı Kıbrıs Türklerine haiz çıkalım. Ortak yurdumuz KKTC, başarıyla yoluna devam edecektir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı,  Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle KKTC’nin mühim bir kilit noktası bulunduğunu belirtti. 

BM Genel Kurulu’nda KKTC’nin tanınması çağrısı icra eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zamanı mesajının öneminin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’ne Kıbrıs Türk halkına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Beşparmak Fikir Grubu heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.