DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kahramanmaraş'ta Zelzele Şehitliği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kahramanmaraş'ta Zelzele Şehitliği’ni ziyaret etti
A+
A-

Kapıçam Kent Mezarlığı’nda yer edinen Şehitlik’te kabirleri dolaşan Cumhurbaşkanı Tatar, yetkililerden informasyon aldı, kabirlere çiçek bıraktı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bölge protokolünün yanında, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli birlikte rol aldı.

Ziyaretin arkasından basına konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, bir yıl ilkin meydana gelen depremde yaşamını kaybedenlere tekrardan rahmet dileyerek, sevenlerine baş sağlığı, Türk milletine sabırlar diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kabristanlığı dolaşırken, bilhassa delikanlı zamanlarında olan kişileri gördüklerinde, yüreklerinin dağlandığını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının da bu depremde büyük kayıplar verdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekleri, öğretmen ve ailelerini, çeşitli amaçlarla zelzele esnasında bölgede olan ve yaşamını kaybeden vatandaşları andı. 

Yaşanmış olan felaketin oldukça büyük bir yıkım getirdiğini sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde meydana getirilen çalışmalarla konutlar, kamu alanları inşa edilerek, yaraların sarılmaya başlandığını yerinde gördüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, ilim temelinde yapılacak sağlam binalarla gelecek nesillerin bu şekilde acılar yaşamayacağına inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bugünün hem de Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olduğuna işaret ederek, Kahramanmaraş ve Kıbrıs Türk halklarının yaşamış olduğu benzer acıları altını çizdi.

Seneler süresince katledilen Kıbrıslı Türkler bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Direnç ruhu ile Anadolu’dan aldığımız ilhamla varlığımızı sürdürmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi. 

KKTC’nin bugün gelişen bağımsız bir devlet bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta karşılıklı egemenliklerin tanınmasıyla ve iki devletin iş birliğiyle bir anlaşmaya ulaşılabileceğine dikkat çekti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.