DOLAR
32,1964
EURO
34,9775
ALTIN
2.504,02
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

“Doğu Akdeniz’de Türk varlığı Türk Milleti için fazlaca kıymetli ve kıymetli”

“Doğu Akdeniz’de Türk varlığı Türk Milleti için fazlaca kıymetli ve kıymetli”
A+
A-

Askeri vasıta üstünde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın halkı selamlaması ile süregelen Valilik Meydanı’ndaki törende, günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli etkinlikler yapılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yapmış olduğu konuşmada, büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının, geleceğe Türkiye ile güvenli adımlarla yürümeye devam edeceğini altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, 6 Şubat depremindeki acıları Kahramanmaraş halkıyla beraber yaşadıklarını kaydederek, yaraların en erken zamanda sarılması ve Kahramanmaraş’ın daha kuvvetli bir halde inşa edilmesi dileğinde bulunmuş oldu.

Adıyaman’da kaybedilen Şampiyon Melekleri de hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının yüreklerinin, canlarının parçalandığını, halkın halen ağladığını söylemiş oldu.

104 yıl ilkin Büyük Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde tüm Anadolu’da kurtuluş ve bağımsızlık savaşları yapılırken, Kahramanmaraş’ta da Sütçü İmam ve arkadaşlarının destansı kahramanlıkları ile Fransız işgalinden kurtuluşunun Büyük Türk milletinin şanlı tarihinde yerini aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, meydana getirilen tüm kahramanlıkları yad etti, minnet duygularını beyan etti.

Kıbrıs Türk halkının da büyük mücadeleler verdiğini, 1878 senesinde Kıbrıs’ın İngilizlere kiralanmasının ve Osmanlı bayrağının indirilmesinin kim bilir halkın yaşamış olduğu en büyük acı bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, İngilizlere ve Rum-Yunan ikilisine karşı verilen destansı direnişi altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Sulh Harekâtı arkasından 1983 senesinde kurulan KKTC ile Doğu Akdeniz’de Türk varlığının Türk milleti için fazlaca kıymetli ve kıymetli bulunduğunu dile getirdi.

Tarihte Türk Milleti’nin hiçbir vakit bağımsızlığından taviz vermediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık bizim karakterimizdir” sözüne dikkat çekti. 

Bugün Doğu Akdeniz’de KKTC’ye meydana getirilen hücum ve haksızların Türk milletini birbirine daha da kenetlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Dünyası ile KKTC’nin daha da güçlendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında güvenli adımlarla büyük projeleri başarırken, Doğu Akdeniz’de, mavi vatanda, bağımsız KKTC’nin de geleceğe beraber yürümenin gururunu yaşadığını söylemiş oldu. 

“Bizlere yakışan en kısa zamanda yaraları sarıp, refah bir geleceğe güvenli adımlarla yürümektir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bunun için Sütçü İmamların o kahramanlık ruhunun yaşatılması icap ettiğini kaydetti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başarıların devamına inanç belirtti. 

Cumhurbaşkanı Tatar, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’nin tanıtılmasına yönelik internasyonal platformlardaki söylemlerine de yer vererek teşekkürlerini iletti. Tatar, tüm Kahramanmaraş halkının bayramını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.
Merasim, geçit resmiyle tamamlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.