DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars’ta Sarıkamış Anıtı’nı ziyaret etti ve şehitlerin anıtına çiçek bıraktı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars’ta Sarıkamış Anıtı’nı ziyaret etti ve şehitlerin anıtına çiçek bıraktı
A+
A-

Sarıkamış Anıtı’na ziyaret gerçekleştiren ve anıta çiçek koyan Cumhurbaşkanı Tatar, Sarıkamış muhaberesinde şehit düşen 80 bini aşkın şehit askeri andı, yakarma okudu ve “Ruhları şad olsun” dedi.

Mahalli basına ziyaretini değerlendiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkı adına şehitlere yakarma okuduğunu ve andığını söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her aşamada Kıbrıs Türk halkının yanında bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, şehitlerin fedakarlıklarını hatırlatmak ve yakarma okumak amacıyla buraya geldiğini kaydetti.

Muhteşem şartlarda on binlerce askerin şehit olduğu bu bölgede verilen mücadelenin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulması aşamasındaki fedakarlıkların unutulmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Kıbrıs Türk halkı bağımsız bir devlet sahibiyse Türkiye yardımıyla bulunduğunu, şimdi de itimat refah içinde yaşadıklarını söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında kuvvetli Türkiye ile beraber KKTC’nin de gelişmeye devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, ödenen bedeller ve meydana getirilen fedakarlıklar yardımıyla bugün burada olduklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının senelerdir adada verdiği mücadeleler ve iki devletli yeni çözüm siyasetini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyaseti, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam desteğiyle sürdürdüklerini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, bağımsız KKTC olarak bu mesajı dünyaya Türkiye ile beraber verdiklerini ifade ederek, bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti temaslarının mühim bulunduğunu, şundan dolayı Türk halkının desteğine her alanda ehemmiyet verdiğini söylemiş oldu.

Türkiye’den, KKTC’nin her türlü gelişimine katkı koyanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz et ve tırnak gibiyiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının onurlu hür bağımsız itimat içinde yaşamaya Türkiye’nin desteğiyle yaşamaya devletine haiz çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

Kars’a gelirken Sarıkamış Anıtı’nı da ziyaret ettiğini ifade eden Tatar, Rus işgaline karşı direniş gösterirken yaşamını yitiren şehitlerin Türk tarihinde mühim bir yitik bulunduğunu söylemiş oldu.

Şehitler diyarı KKTC’den gelip şehitleri anmanın mühim bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yüzyılında daha kuvvetli Anavatan’la daha kuvvetli bir KKTC olacağına vurgu yapmış oldu.

KKTC olarak Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci üye olarak yerlerini aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türk devletleri ile iş birliğini artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Azerbaycan Özbekistan Kırgızistan ziyaretlerini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, amaçlarının, KKTC’yi tanıtmak ve kardeş Türk devletlerinin desteğini almak bulunduğunu söylemiş oldu.

Ziyaretlerinde konferanslar yanında öğrenciler gaziler iş insanları eğitim gezim sivil cemiyet örgütleri ve basın ile buluşmalara ehemmiyet verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kardeşlik bağlarını geliştirmek için buralarda olduklarını altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.