DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Tecim Odası’nın (KTTO) 65’inci Müessese Gala Yemeği’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Tecim Odası’nın (KTTO) 65’inci Müessese Gala Yemeği’ne katıldı.
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Tecim Odası’nın (KTTO) 65’inci Müessese Gala Yemeği’ne katıldı.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yemekte yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün ekonomik ve tutumsal gelişim için mühim çalışmalarda bulunurken, 65 yıl ilkin kurulan ve başkanlığını icra eden başta Kemal Rüstem, Ahmet Raşit ve Ali Gürsoy olmak suretiyle emeği geçenleri yad etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, yemekte bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti adına katılmış olduğu internasyonal toplantılarda Kıbrıs Türkü’ne haiz çıkıp yeni fırsatların doğması için çaba gösterdiğinden dolayı teşekkür etti.
 
Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı senesinde; gezim, yükseköğrenim, endüstri ziraat ve inşaat sektöründe büyük gelişim gösterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum yönetiminin ise engellemek için politika dışı çabalar gösterdiğini altını çizdi.
 
“Mücadelemizle engelleri aşacağız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, çabalarından ve başarılarından dolayı iş insanlarına teşekkür etti.
 
Başarıların rakamlarla kendini gösterdiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin negatif etkilendiği pandemi periyodunun Türkiye’nin desteğiyle aşıldığını ve rakamların pandemi öncesi geçtiğini kaydetti.
 
Yeni yatırımlarla Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ekonominin gelişeceğine ve ülkenin kalkınmaya devam edeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, halkın müreffeh yarınları yakalayacağını aktardı.
 
KTTO Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulunu kutlama eden Cumhurbaşkanı Tatar, 65’nci senenin hayırlara vesile olmasını diledi.
 
KTTO’nun 1960 öncesi kurulduğu için internasyonal tanındığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Esas güç, egemenlik ve karar alma devlettedir. Bazı çevreler KKTC ile görüşmeyi ret ederken, KTTO üstünden baskı yapması doğru değildir sadece yönetim kurulu başkanı ve üyelerine güvenimiz tamdır” dedi.
 
Kamu maliyesine meydana getirilen katkıların önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ekonominin kayıt altına alınması, şirketlerin kurumsallaşması ve ödenen vergilerin devlet için mühim bulunduğunu altını çizdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.