DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs Türklüğü’nün dünü, bugünü ve yarını” adlı açık oturum sebebiyle ülkede bulunan bir heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs Türklüğü’nün dünü, bugünü ve yarını” adlı açık oturum sebebiyle ülkede bulunan bir heyeti kabul etti
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Işyar-Sen ev sahipliğinde düzenlenen “Kıbrıs Türklüğü’nün dünü, bugünü ve yarını” adlı açık oturum sebebiyle ülkede bulunan Internasyonal Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 
Kabulde Talip Geylan’a Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Seyit Ali Kaplan, Cengiz Kocakaplan, Orhan Kütük, Kazakistan Eğitim, Bilim ve Yükseköğretim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Aygül Mukaşeva, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanvekili Baktıkul Tynybekova, Kıbrıs Türk Işyar-Sen Genel Başkanı Akın Manga, Azerbaycan Öğrenim İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı Genel Başkan yardımcısı Mirza Jaferzade, Şimal Makedonya Ufuk Derneği Genel Başkanı ve Şimal Makedonya Cumhuriyeti Devlet Eski Bakanı Dr. Elvin Hasan, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala, Romanya Türk Tatar Kökenli Öğretmenler Derneği Genel Başkan Vekili Vildan Bormambet birlikte rol aldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada oldukca sayıda üyesi ve değişik ülkelerdeki örgütlerle ilişkisi olan bir sivil cemiyet kuruluşunu “Kıbrıs Türklüğü’nün dünü, bugünü ve yarını” adlı açık oturum sebebiyle ülkede görmenin mutluluğunu yaşadığını söylemiş oldu.
 
Birlik ve sendikanın ideolojik ve ulusal duruşunun mühim olmasıyla birlikte anlamlı bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, düzenlenen panelden dolayı başta Kıbrıs Türk Işyar-Sen Genel Başkanı Akın Manga olmak suretiyle tüm katılımcıları ve emeği geçenleri kutlama etti, yurtdışından gelen misafirlere de ‘hoş geldiniz’ dedi.
 
Kıbrıs Türkü’nün 1571 yılından beri Kıbrıs adasında yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, anavatan Türkiye yardımıyla 1974 yılından beridir Kıbrıs’ta refah, sulh ve güvenin sağlandığını dile getirdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu yüce önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde kendisini rahmet, minnet ve özlemle andığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşale ile Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. İngiliz Döneminde Kıbrıs’ta Müslüman azınlık görülen Kıbrıs Türkü örgütsel yapısıyla verdiği mücadelelerin peşinden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurdu. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ulusal yolda yürüdük, örgütsel olarak yapılanmasaydık, tutsaklık altında yaşayıp, dejenere olup, yok olurduk” dedi.
 
Sendikal yaşamın önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, sendikanın çalışanların hak ve menfaatlerini koruyup, yasal düzenleme önerip, sürecin yönetilmesinde mühim emekler yaptığını kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.