DOLAR
32,4118
EURO
34,7934
ALTIN
2.400,09
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Ulusal Olimpiyat Komitesi (MOK) tarafınca düzenlenen Olimpizm Ödülleri törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Ulusal Olimpiyat Komitesi (MOK) tarafınca düzenlenen Olimpizm Ödülleri törenine katıldı
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yapmış olduğu konuşmada, ödül gecesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ödüle layık görülen sporcuları kutlama etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler 78’nci Genel Kurulu sebebiyle temaslar gerçekleştirmek için bulunmuş olduğu New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde, ‘Kıbrıs Türkü’ne uygulanan izolasyonlardan bahsettiğini, gençlere sporda uygulanan kısıtlamaların ve engellemelerin, çağdışı bulunduğunu ve insan haklarına yakışmadığını ifade ettiğini’ söylemiş oldu.

Kıbrıs’ta verilen mücadeleden bahseden Cumhurbaşkanı Tatar, “Gençlerimiz diledikleri ve hak ettikleri şeklinde organizasyonlara katılamıyor diye kimse diz çöktürerek teslim olacağımızı düşünmesin. Alınları ak ve başları dik olarak organizasyonlara katılma fırsatı kabul eden gençlerimizi de kutlama ederim” dedi.

Ülkede bulunan bazı altyapı eksikliklerine karşın alıştırmacı, öğretmen ve eğitmenlerin çabaları ve ailelerin de desteğiyle ülkede oldukça iyi sporcuların yetiştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, gerek Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gerekse Türkiye Cumhuriyeti bayrağıyla aşama elde edip Kıbrıs Türkü’nün temsil edildiğini kaydetti.

Devlet olarak altyapı yatırımlarına ehemmiyet verilmesi gerektiğine vurgu meydana getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle ülkeye olimpik bir havuz kazandırılacağını ve olimpiyat evi yapılacağını kaydetti.

Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını kaybeden Şampiyon Melekler takımına rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, anılarını yaşatmak için anıt ve spor salonunun da yapılacağını beyan etti.

Kıbrıs’ta ayrı bir halk ve devletin olduğu gerçeğinden hareketle Ulusal Olimpiyat Komitesi’nin yapmış olduğu çalışmaların önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, komite başkanı ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.