DOLAR
32,2407
EURO
34,7895
ALTIN
2.428,57
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Melekler Şehitliği’nde düzenlenen törende konuştu:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Melekler Şehitliği’nde düzenlenen törende konuştu:
A+
A-
 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, voleybol şampiyonası için bulundukları Adıyaman’da, depremde yıkılan İsias Otel’de yaşamını kaybeden 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmen için Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, törende yapmış olduğu konuşmada, depremin üstünden bir yıl geçtiğini belirterek, Ruşen Karakaya başkanlığındaki Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin devamlı savaşım içinde bulunduğunu söylemiş oldu.
 
“Bu acı milletin acısıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Meleklerin adını ilelebet yaşatmak için devletin ihtiyaç duyulan her şeyi halletmeye devam edeceğini altını çizdi.
 
Türkiye’de asrın felaketi yaşanırken kaygı içinde olduklarını ve devlet olarak seferberlik duyuru ederek Adıyaman’a gittiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün ulusal savaşım yıllarında olduğu benzer biçimde tek yürek bulunduğunu kaydetti.
 
Adıyaman’da çalışmalarını sürdüren ekiplerin en zor şartlarda büyük bir başarı gösterdiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Meleklerin vatanlarına getirildiğini ve şehitlikte yattığını altını çizdi.
 
“Bizlere yakışır bir halde şehitlik yaptık” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Tatar, her insanın birgün yaşamını yitireceğini sadece Şampiyon Meleklerin adının yaşayacağını dile getirdi.
 
Ailelere sabırlar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, devletin devamlı yanlarında olacağını kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Meleklerle birlikte depremde yaşamını yitiren toplam 49 KKTC vatandaşına ve yaşamını kaybeden 53 bin kişinin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diledi.
 
İsisas Davası’nı devlet olarak takip ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bunun ailelere ve halka karşı bir mesuliyet bulunduğunu altını çizdi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, anma törenine gelmiş olarak acıları paylaşan TBMM Ulusal Müdafa Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyete de teşekkür etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.