DOLAR
32,2774
EURO
35,0865
ALTIN
2.475,98
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’ni ziyaret etti
A+
A-

Kıbrıs Türk halkının dünyada, artık devletiyle kabul görmesi hakkıdır

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’ni ziyaret etti.
 
Birlik Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile öteki yetkililerin karşıladığı Tatar, burada konuşma da yapmış oldu.
 
Ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür eden Köse, birlik olarak tüm güçleriyle Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını söylemiş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar da, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, onursal başkan olarak kendisini çağrı etmelerinden dolayı teşekkür etti.
KKTC devletine verilen öneme teşekkür eden ve KKTC’nin tanıtılması mevzusunda verilen desteğin oldukca anlamlı bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının dünyada, artık devletiyle kabul görmesinin hakkı bulunduğunu altını çizdi.
 
İki devletli, ulusal ve yeni siyasetin bundan sonraki süreçte Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye’nin güvenliği için büyük ehemmiyet taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal savaşım yıllarını söyledi, yeni siyasete tam destek veren, BM’de Kıbrıs Türk halkının sesi olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine teşekkür etti.
 
KKTC’nin gelişmesi için yeni siyasete verilen desteğin ehemmiyet arz ettiğini ifade eden Tatar, Doğu Akdeniz’de Türk milletinin devamı için mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, birliğin üreteceği projelerin, KKTC, Türkiye ve Türk devletleri için başarıya ulaşmış olmasını da temenni etti.
Konuşmaların arkasından armağan takdiminde bulunulmuş oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar’ın ziyaretine KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da birlikte rol aldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.