DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon Üniversitesi’nde öğrencilerle söyleşi etkinliğine katıldı.

 
Trabzon Üniversitesi Yerleşkesinde yer edinen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon’da gaziler, sivil cemiyet örgütleri, esnaf, üniversite, iş insanları ile bir araya geldiğini, kendisine fahri doktora tevdi edildiğini ifade ederek, kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti.
 
Öğrencilere üniversite eğitimde başarılar dileyen ve birlik beraberliğin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilere Kıbrıs zamanı, Kıbrıs problemi ve KKTC ile ilgili informasyon verdi.
 
Kıbrıs’ın Türkiye için mühim bir ada olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü andı, Kıbrıs Türk halkının devamlı onun izinden gittiğini söylemiş oldu .
 
Türkiye’den ülkeye gelen suyun hem evlerde hem de ziraat alanında kullanıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, eğitim alanında da gelişen KKTC’nin, gezim ile beraber de gelişimini sürdürdüğünü kaydetti.
 
Pandemi, savaşlar ve Adıyaman depreminin kendilerine zor günler yaşattığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni dönemde Türkiye’nin sağlayacağı gelişmelerin KKTC’ye de pozitif etkilerinin olacağına inanç belirtti.
 
KKTC’nin bölgesinde bağımsız bir Türk devleti bulunduğunu, Türkiye’nin desteğiyle de Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak suretiyle internasyonal alanda görünürlüğü ve tanınırlığının artması için meydana getirilen emekleri özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bölgedeki enerji kaynakları açısından da mühim bir stratejik alanda yer aldığını ve büyük projelerde yer alabileceğini söylemiş oldu.
 
Osmanlı devleti tarafınca İngiltere’ye kiralanan adanın, ilhak edilmesi sonrası Yunan adası yapılmak istendiğini sadece Kıbrıs Türk halkının mücadelesi sonrası Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak yerini aldığını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal davanın Türkiye ile beraber sürdürüldüğünü, KKTC’nin her alanda geliştirilmesi ve internasyonal görünürlüğünün sağlanması için de çalıştıklarını kaydetti.
 
Mavi Vatan’da KKTC ile Türkiye’nin ortaklık ve meydana getirilen anlaşmalarla yetki alanlarının artırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, hava sahası ve denizde güvenliğin sağlandığını belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bölgede bağımsızlık sulh güvenlik ve huzurun teminatı bulunduğunu belirterek, KKTC’yi yaşatıp geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Trabzon ile KKTC arasındaki bağlara da işaret ederek, 1974 sonrası bu bölgeden ülkeye yerleşen 30 bine yakın yurttaş bulunduğunu belirtti.
 
Kıbrıs’ın Osmanlı Devleti tarafınca fethinin 500 yıla yanaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu sürede ciddi bir birlik beraberlik sağlandığını belirtti.
 
Şimdi de KKTC’yi geleceğe güvenilir adımlarla taşımak amacıyla her alanda Türkiye ile beraber ciddi şekilde çalıştıklarını özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, direkt uçuşların yapılmasıyla karşılıklı ilişkilerin gelişeceğine vurgu yapmış oldu.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının oldukça bedeller ödeyerek bugüne geldiğini ve Türk gençliğinin ulusal davaya haiz çıkması icap ettiğini ifade ederek, gençlerden, KKTC’ye destek vermesini, ilişkileri geliştirmesini, haiz çıkmasını, internasyonal temaslarda savunmasını istedi.
 
“Türkiye’nin ikinci yüzyılında mühim bir yere haiz olacak gençlerden kişisel gelişime ehemmiyet vermelerini” de isteyen Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere başarılar diledi.
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Tatar, eğitim, gezim, inşaat, yatırım ve ziraat alanları ile ilgili bilgiler verdi, KKTC’nin gelişen bir devlet bulunduğunu, oldukça sayıda ülkeden yatırım aldığını, bazı alanlarda sıkıntılar yaşansa da devletin ihtiyaç duyulan önlemleri almak için yasal düzenlemeler yaptığını söyledi. Tarımsal arazilerin korunması icap ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar,  KKTC’nin bağımsız, egemen bir devlet olarak yoluna devam edeceğini beyan etti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar Kapalı Maraş açılımı, Pile – Yiğitler yolu yapımındaki sıkıntılar, KKTC’nin deniz yetki alanları, BM’nin tutumu ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.