DOLAR
32,2550
EURO
35,0219
ALTIN
2.465,84
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Ersin Tatar Zirvedeki Adam kitabının tanıtımı ve imza töreni gerçekleştirildi

Ersin Tatar Zirvedeki Adam kitabının tanıtımı ve imza töreni gerçekleştirildi
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Osman Güvenir’in değindiği “Ersin Tatar Zirvedeki Adam”  kitabının tanıtımı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde yapılmış oldu.

 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tanıtım etkinliğinde yapmış olduğu konuşmada kitabın yazarı Osman Güvenir’e, kendisine inanıp, kitap yazdığı için teşekkür etti.
 
Devamlı Kıbrıs Türk halkının hakkının korunması için savaşım verilmesi gerektiğine inandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin çocukluğundan itibaren Kıbrıs meselesinin içinde bulunduğunu, vakit içinde de bir hedefinin  oluştuğunu, bu hedefin de Kıbrıs Türk halkına hizmet olduğu kaydetti.  
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Osman Güvenir’in Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Kıbrıs Türkü’nün savaşım lideri Dr. Fazıl Ufak’ün hususi kalem müdürlüğü görevinde bulunması hasebiyle Kıbrıs sorunuyla ilgili pek oldukça toplantıya şahitlik eden biri bulunduğunu kaydetti.
 
Konuşmasında, bugünkü siyasette kendisine oldukça ağır sözler edildiğini, kendisine eleştiri yapanların eleştiri yapmadan bir kez daha düşünmesi icap ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kendisinin mahalle mahalle gezerek Kıbrıs Türkü ile iletişimi oluşturmak için çalıştığını, kendisinde halk sevgisi bulunduğunu, bunların birikimiyle siyasete girdiğini kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Tatar, siyasal yaşantısında bağımsız ve özgür bir devleti savunduğunu, bunun Denktaş’ın vasiyeti bulunduğunu kaydetti.
 
Kıbrıs’ta iki eşit egemen devletin bulunduğunu, bir antak kalma olacaksa iki egemen eşit devletin iş birliğine dayanması icap ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu yolda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türkü’nün hakkını savunduğunu, böylece, bu siyasetin bir noktaya geldiğini kaydetti.
 
Osman Güvenir ise Cumhurbaşkanı Tatar’ın yaşamını mevzu alan kitabın devamlı hayalinde olan bir proje bulunduğunu beyan etti.
 
Kitabı 1,5 yıl içinde tamamladığını ifade eden Güvenir, kendisine Cumhurbaşkanı Tatar’ın genç bir cumhurbaşkanı bulunduğunu, hakkında kitap yazılacak kadar bir birikiminin olup olmadığının sorulduğunu; kendisinin de bu soruya  “Cumhurbaşkanı Tatar’ın yaşamını incelerseniz, hayatında o denli acıklı unsurlar vardır ki, bir değil 10 tane kitap yazılabilir” yanıtını verdiğini kaydetti.
 
Güvenir, kitabın “roman tadında bir kitap” bulunduğunu belirtti.
 
Genç yazarlara da seslenen Güvenir, geçmişi belgelemek icap ettiğini bu yüzden genç yazarların yazmaya devam etmesini temenni ettiğini kaydetti.
 
Konuşmaların arkasından kitaplar Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve yazar Osman Güvenir tarafınca imzalandı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.