DOLAR
32,3450
EURO
34,8014
ALTIN
2.390,27
BIST
10.235,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Piyangolar ‘Tombala’ konusunu yargıya taşıdı

Piyangolar ‘Tombala’ konusunu yargıya taşıdı
21.02.2024 09:54
7
A+
A-

Çeşitli Toplumsal medya araçlarında ve/yada haber mecralarında  KKTC Iktisat ve Enerji Bakanlığı Piyangolar Birimi aleyhine “Tombalalar” ile ilgili haberlerde KKTC Iktisat ve Enerji Bakanlığı Piyangolar Birimi ‘nin içinde sahtekarlık ve/yada vurgun yapıldığı meyanındaki aslı astarı olmayan iddialara yanıt verme zaruretimiz dünyaya gelmiştir.

KKTC’de etkinlik gösteren gerek haber sitelerinde gerekse de bazı kişi ve/yada şahısların toplumsal medya hesaplarında, lüzumlu dikkat, araştırma ve özeni göstermeksizin, deyim yerindeyse kulaktan dolma bilgilerle yapmış olduğu haberlerin gazetecilik etiğine sığmadığını, yazılmış olan şeylerin haber niteliğini taşımadığını ve doğru olmadığını belirtmek isteriz.

Tombala ile ilgili 15 Ocak 2021 geçmişine kadar dairemize hiçbir yakınma gelmemiştir. Bir vatandaşımızın  tombala ile ilgili Ombudsmana yapmış olduğu yakınma ve akabinde bizlere 15.01.2021 tarihinde gelen yazı ile ilgili araştırma başlatılmıştır. Araştırmanın sıhhatli bir halde yürütülmesi için tombalaların tümü, gelen yazının derhal peşinden piyasadan toplatılmış ve satışı durdurulmuştur.

Araştırma sonucunda; açıkta saydam bir örtü ile kaplı olan yerde iki ve üç numaranın aynı olan biletlere ikramiye isabet etmiş olduğu tespit edilmiştir. Meydana getirilen tesbitin peşinden, Merkezi İhale Komisyonu ve Spor Dairesi Yönetim Kurulu sonucu ile elden teklif alınarak biletleri basan şirket ile irtibata geçilmiş ve probleminin kaynağının incelenmesi talep edilmiştir. Tarafımıza gelen bilgiler orjinali ile ingilizce metin olarak gelmiş ve kurumumuzca noter tastiki ile çeviri edilmiştir. Gelen yazıda, yazılıma bağlı olarak sistemin yapmış olduğu bir algoritma emek harcaması olduğu ve bu hatanın tanzim edileceği belirtilmiştir. Eagle Press şirketi ile meydana getirilen sözleşmenin beşinci maddesinde hatalı basım ve zararın tazmini ile elimizde kalan ve toplattığımız tüm tombalaların, herhangi bir hataya mahal verilmeyecek şekilde tekrardan basılacağı ve zararın karşılanacağı taahhüt edilmiştir.  Bahse mevzu belgeler; Birim Sorumlusu Osman Yıldızev tarafınca, denetçi pozisyonunda olan Sayıştay Başkanlığına sözlü olarak iletilerek lüzumlu araştırmanın başlatılmış olduğu bilgisi de verilmiştir.

Günlerdir toplumsal medya üstünden kurumu kötüleyen iddialar;  kurumu, kurum çalışanlarını, kuruma bağlı olarak buradan ekmek parası kazanan bayilerimizi zan altında bırakmıştır. Ek olarak, ikramiyeler çıkmadığı iddia edilerek, hem eğlenmek hem de kazanmak için bu oyunu oynayan ve kurumumuzun taahhüt etmiş olduğu iki tane 200 Bin TL de dahil olmak suretiyle ikramiyelerin yüzde 95’ini kazanan yurttaşlarımızın da zan altında kalmış olduğu suçlamalar hepimizi üzmüştür. Buna bağlı olarak belirtmek isteriz ki; 50 TL’ye (Amorti) kadar olan ikramiyelerin bayiler tarafınca nakit ödendiği, 100 TL ve üstü ikramiyelerin Piyangolar Birimi Merkezi’nden çek karşılığında ödendiği bilinmektedir. Bu ikramiye ödemeleri, kazanan vatandaşın elindeki bilet ve vatandaşın adına bodro düzenlenerek  yapılmaktadır. Bu bodroların arkasına; kazanan vatandaşın kimlik kartı fotokopisi, telefon numarası ve adres detayları eklenmektedir. Herhangi bir soruşturmaya doğal tutulduğunda tüm bu detayları devletimizin kurumlarıyla paylaşmaya hazırız.

Gerçek bu olmakla beraber; gerçeğin kasıtlı bir halde gizlenerek meydana getirilen bu sözde haberler hem kamuoyunu yanlış yönlendirmekte, hem de KKTC Iktisat ve Enerji Bakanlığı Piyangolar Birimi’nin bünyesinde çalışan kişileri ve tüm KKTC halkımızı tedirgin etmekte, Piyangolar Birimi’nin itibarını kamuoyu nezdinde itibarının zedelenmesine sebep olmaktadır. Tüm bu belirtmiş olduğumuz gerçekler ve mağduriyetlerimiz ışığında gerçek dışı haber icra eden şahıs ve/yada kurumlar ile ilgili mevzuyu yargıya taşıyacağımızı da bilgilerinize getiririz.

 

Saygılarımızla,

Avukat Şefik Aşçıoğulları

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.