DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C

UKÜ İngilizce Beslenme ve Diyetetik Kısmı talebe kabulleri başladı

21.10.2023 18:03
5
A+
A-
UKÜ İngilizce Beslenme ve Diyetetik Kısmı talebe kabulleri başladı

Internasyonal Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2019-2020 Bilimsel nitelikli Yılı Bahar Süreci’nde İngilizce Beslenme ve Diyetetik Kısmı için talebe kabulüne başladı.

UKÜ Beslenme ve Diyetetik Kısmı Öğretim Görevlisi ve Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Dr. Dyt. Ayşe Okan, beslenme ve diyetetik biliminin, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde, beslenme plan ve programlarını düzenleyen tek yetkili sıhhat meslek alanı bulunduğunu kaydederek, “Hedefimiz bu alanda insan gücü yetiştirmek, emek harcama ve araştırmalar ile toplumsal katkı sağlamak” dedi.

Bölüm eğitim ve öğretim programı hakkında data veren Okan, eğitim öğretimin ilk aşamasında;

temel bilimler, sıhhat ve yönetimsel bilimlerin, ikinci aşamasında ise tıbbi beslenme tedavisi, yiyecek-içecek sistemleri yönetimi, hususi durumlarda beslenme ve cemiyet beslenmesi şeklinde alanlara ilişik dersler verileceğini kaydetti.

Dr. Dyt. Okan, bölümün eğitim dilinin İngilizce olmasının avantajlarına dikkat çekerek, internasyonal platformlarda beslenme bilimini temsil edebilecek sıhhat profesyonelleri yetiştirmenin önemini altını çizdi.

Öğrencilerin, sınıflarda kuramsal derslerin yanı sıra, dönem projeleri, cemiyet sağlığı stajı, sektör-üniversite iş birliği içinde meydana getirilen iş başı eğitimleri vasıtasıyla kuramsal bilgilerine ek olarak, ergonomik alanda da deneyim sahibi olacaklarını bildirdi.

Dr. Dyt. Okan, toplam 4 senelik eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerin “Beslenme ve Diyetetik Lisans Mezuniyet belgesi” ile “Diyetisyen” unvanı almaya hak kazanacaklarını da aktardı.    

Bölümün iş olanakları hakkında konuşan Okan, mezunların, yataklı ve ayakta tedavi kurumlarında, halk sağlığı kurumlarında, diyaliz merkezlerinde, enteral-parenteral beslenme, hususi rejim polikliniklerinde, besin sanayinde, aile sağlığı merkezlerinde, yaşlı bakımı ile spor merkezlerinde, eğitim ve araştırma kurumlarında, tedavi ve rehabilitenin yanında araştırmacı ve eğitmen olarak da hizmet verebileceklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.