DOLAR
32,2623
EURO
34,7747
ALTIN
2.412,31
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

150 çırak ve erişkin talebe mezun oldu

150 çırak ve erişkin talebe mezun oldu
20.10.2023 13:35
2
A+
A-

Çeşitli meslek dallarından ekonominin gerekseme duyduğu ortalama 150 çırak ve erişkin talebe, geçtiğimiz akşam düzenlenen mezuniyet töreninde veliler, esnaf, zanaatkarlar ve öğrencilerin yoğun katılımıyla Taner Akcan Çıraklık ve Erişkin Eğitim Merkezi’nden mezun oldu. 

KTEZO’dan meydana getirilen açıklamaya nazaran, mezuniyet töreni; açılış konuşmaları, müzik dinletisi, dereceye giren öğrencilere, mezuniyet belgesi ve başarı belgelerinin takdim edilmesinin peşinden, çırak ve erişkin eğitimi öğrencilerine diplomalarının verilmesi ile devam etti. Merasim, havai fişek gösterisi ve keplerin havaya atılması ile son buldu. 

Törende, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Akıllı Çeler, Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediyesi Başkanı Ahmet Benli, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gezim ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Merkezin Müdürü ve mezunlar adına talebe temsilcisi gecenin anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmış oldu. 

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, bu ülkeye nitelikli insan deposu, nitelikli işgücü yetiştirilmesi amacıyla yola çıkarken, bu mücadelede başarıya ulaşmış olunamayacağını düşünenler bulunduğunu, sadece bugün gelinen noktada Çıraklık ve Erişkin Eğitim Merkezi’nden mezun olan gençlerin ülkenin nitelikli eleman açığının karşılanmasına mühim bir katkı sağladığını altını çizdi. 

Nitelikli işgücüne, emek verme yaşamına dair Odanın mühim verileri bulunduğunu belirten Başkan Kanber, bu verilerle ilgili bakanlıklarla ortaklık yaparak işgücünün planlanmasını arzu ettiklerini beyan etti. Kanber, bu planlamanın yapılmasıyla daha çok gencin nitelikli işgücü olarak ekonomiye katılacağına inandıklarının altını çizdi. Konuşmasının sonunda Kanber, geceye katılanlara teşekkürlerini sunarak, Oda olarak topluma her alanda hizmet etmeye devam edeceklerini de altını çizdi. 

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga yapmış olduğu konuşmada gelişmeyen, çoğalmayan, değişmeyen bir işin hiçbir vakit başarıya ulaşmış olamayacağını söyleyerek, kendilerine hep “nereden buldunuz bu enerjiyi” şeklinde sual sorulduğunu, kendilerinin de yaşamak için durmadan çalışmak ve üretmek icap ettiğini, usta olmanın da bu tarz bir olay bulunduğunu, o enerjinin de buradan geldiğini ifade ettiklerini belirtti. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.