DOLAR
32,2810
EURO
35,0340
ALTIN
2.480,70
BIST
10.545,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

248 öğrenciye daha burs hakkı

248 öğrenciye daha burs hakkı
20.10.2023 11:33
2
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Tahsil ve Dış İlişkiler Dairesi, devam eden burs müracaat değerlendirmelerinde 248 öğrencinin daha burs hakkı elde ettiğini deklare etti. 25 öğrencinin de Ocak 2019’dan itibaren burs hakkı kazanacağı belirtilen açıklamada, 14 müracaat ise kriter üstü olarak nitelendi.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Tahsil ve Dış İlişkiler Dairesi, 2018-2019 Öğretim yılı Eylül döneminde burs müracaatında bulunan öğrencilerin Burs Müracaat forumlarının değerlendirilmeye devam ettiğini deklare etti.

Daire Müdürü Ziya Öztürkler yazılı açıklamasında, Toplumsal Hizmetler Dairesi Müdürlüğü’nden değerlendirme yapıldıkça basın gösterim yöntemiyle duyuru yapılacağını kaydetti.

Ön lisans, başarı teşvik, başarı, master, doktora ve tıp uzmanlık bursu alan öğrencilerimizin aile gelir araştırması yapılmadığı için kimlik bilgilerinin yayınlanmadığını ifade eden Öztürkler, bununla beraber kimlik detayları yayınlanmamış olup destek bursuna başvuran öğrencilerin toplumsal hizmetler dairesinde aile gelir araştırmasının devam ettiğini söylemiş oldu.

Öztürk açıklamasına şu şekilde devam etti: 
“Değerlendirme sonuçlarına nazaran burs hakkı elde eden öğrencilerin çabuk olarak https://yobis.mebnet.net adresinden takip ederek lüzumlu işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. İşlemlerini tamamlamayan öğrencilere geriye dönük burs ödemesi yapılmayacaktır. Ek olarak gelir yönünden kriter üstü olanlar bir defaya mahsus olmak suretiyle Yüksek Tahsil ve Dış ilişkiler Dairesine itiraz edebilecektir. İtirazların gecikmeden zamanında yapılması esastır.
Bu sonuçlar www.mebnet.net adresinden de takip edilebilir”

TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.