DOLAR
32,2381
EURO
34,7780
ALTIN
2.410,32
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

4 büyüklüğünde bir depremle yıkılabilir!

4 büyüklüğünde bir depremle yıkılabilir!
09.11.2023 14:21
6
A+
A-

Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Burhan, Haspolat Meslek Lisesi binasının 4 büyüklüğünde bir depremle yıkılabileceğini gösteren geçmiş döneme ilişkin bir rapor bulunduğunu, okulun bu yüzden başka yere geçici olarak taşındığını ve yeni meslek lisesi için ihale sürecinin başlatıldığını deklare etti. Okulla ilgili benzer raporların geçmiş yöneticiler tarafınca dikkate alınmamasını eleştiren Burhan, “o çocuklar her an yıkılabilecek binanın içine gönderilirken kimsenin ruhu sızlamamış” dedi.

Burhan, Mağusa Çanakkale Ortaokulu Spor Salonu’nun da kullanılmaz vaziyette bulunduğunu belirterek, yasal işlemlerin tamamlanması arkasından binanın planlanıp tamamlanacağını belirtti.

Haspolat Meslek Lisesi binasıyla ilgili raporun bir kısmını toplumsal medya hesabı üstünden paylaşan Mehmet Burhan, yaptıkları çalışmalarla ilgili de data verdi.

“Yeni meslek lisesi projesi onaylandı”

Mehmet Burhan, göreve geldikleri ilk dönemlerde Haspolat Meslek Lisesi’nin 4 büyüklüğünde bir depremle yıkılabileceğini söyleyen bir rapor bulduklarını belirterek, “senelerce benzer raporlar buralardaki yöneticilerin önüne gelmiş fakat o çocuklar her an yıkılabilecek binanın içine gönderilirken kimsenin ruhu sızlamamış… Biz eğitim yılı başlangıcında okuldaki öğrencileri geçici olarak başka okula aktarınca kıyametler koptu. Dinlemedik, kavga etmedik, doğru olduğuna inandığımız şeyi yaptık. İyi ki de yapmışız” dedi.

Burhan, Bayraktar Ortaokulu’nun bulunmuş olduğu yere yeni meslek lisesi projesinin onaylandığını, ihale sürecini başlatıldığını ve en erken zamanda öğrencilerin güvenli bir halde okullarına gönderebileceğini söylemiş oldu.

“Spor Salonu binasını engellemeye çalışıyoruz izlenimi yaratıldı”

Mehmet Burhan, Çanakkale Ortaokulu Spor Salonu ile ilgili de sıkıntılar yaşandığını söylerek, “benzer bir durum birkaç gündür ağır hakaretlere uğradığımız Çanakkale Ortaokulu Spor Salonu mevzusunda da yaşandı. Okul Aile Birliği’nin esirgemez katkıları ile başlamış olan bir bina fakat ne mimarı, ne mühendisi belli. İzni yok, sağlamlığı bilinmeyen. İnşaat bir yere kadar gelmiş, tamamlanması için bizlere değil, TC Kalkınma Ofisine gidilmiş, oradaki dostlar da bizlere yönlendirmiş. Hepimiz de aldığımız görevlerin sorumluluğu gereği buranın güvenli bir okul binası olması için izlenecek prosedürleri ve saydam ihale süreçlerini anlattık. Derhal binayı engellemeye çalışıyoruz şeklinde bir izlenim yaratıldı” dedi.

Burhan,  “biz okullarımızın tesisleşmesinden en fazla mutlu olacak olanlarız fakat bu tarz şeyleri görmezden gelsek ve orada bir çocuğumuzun kılına zarar gelse yaşam boyu bunun altında eziliriz. Kaldı ki bu şeklinde işler Eğitim Bakanlığı’nın planlaması ile olmak zorunda. Kurumlarımıza haiz çıkmanın da gereği budur” ifadelerini kullandı.

“Salon binası planlanıp tamamlanacak”

Mehmet Burhan, gelinen aşamada hem Maliye Bakanlığı, hem de TC Kalkınma Ofisi ile istişare yaptıklarını belirterek,  “bu şeklinde işlerin usulen iyi mi olması icap ettiğini karşılıklı teyit ettik” dedi. Burhan, Çanakkale Ortaokulunun spor salonunun da lüzumlu yasal işlemlerin tamamlanması ile beraber güvenli bir halde Eğitim Bakanlığı tarafınca planlanıp tamamlanacağını duyurdu.

Mehmet Burhan, “bilinmesini isterim ki devletimizde senelerce işler başka usuller izlenerek yapılmış olabilir fakat hepimiz bu yolları takip etmeyeceğiz. Bazı dönüşümler sancılı olacak biliyoruz fakat biz yavaş yavaş bu kültürü de değişmekte kararlıyız. Buna mecburuz…” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.