DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

“% 40 online, % 60 karşı karşıya eğitim”

“% 40 online, % 60 karşı karşıya eğitim”
12.08.2023 22:04
2
A+
A-

Başbakan Ersin Tatar, yükseköğrenimde başlamış olacak yeni bilimsel nitelikli yıl için alınacak tedbirleri görüşmek suretiyle üniversitelerin yetkilileriyle bir araya geldi.

Sayıştay toplantı salonunda yer edinen toplantıya, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, KKTC’de etkinlik gösteren üniversitelerin rektör ve yetkilileriyle hava yolu şirketlerinden temsilciler katıldı.

TATAR: “ÖNCELİK TOPLUM SAĞLIĞI”

Görüşmede ilk sözü alan Başbakan Ersin Tatar, hükümetin ortalama 6 aydır pandemi mevzusunda yoğun bir emek verme içinde olduğuna işaret ederek, ekonomik sorumluluklara rağmen, hükümetin önceliğinin halkın ve toplumun sağlığı bulunduğunu altını çizdi.

Ülkenin en mühim sektörlerinden yükseköğretim kurumlarının, yeni dönemde iyi mi yönetileceği mevzusunda üniversite yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunacaklarına işaret eden Başbakan Tatar, 2020-2021 öğretim senesinde ülkeye hangi süre diliminde kaç talebe gelebileceği, nerede kalabileceği mevzularında yol haritası çizmek istediklerini söylemiş oldu.

Hükümet olarak tekrardan bir karantina düşüncesinde olmadıklarını belirten Başbakan Tatar, riskleri minimuma çekip, süreci değerlendirerek yönetebilmenin önemine işaret etti.

Başbakan Tatar, eğitimin ne kadarının online, ne kadarının karşı karşıya yürütüleceği mevzusunun da bugünkü görüşmede ele alınıp değerlendireceğini belirterek, yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

ÇAVUŞOĞLU: “BU DÖNEMDE HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, bakanlık olarak üniversitelerle istişare içinde çalıştıklarına işaret ederek, pandemi sürecinde de çalışmaların istişare içinde yürütüldüğünü belirtti.

Bu zamanda her insanın elini taşın alına koyması icap ettiğini, her şeyin devletten beklenmesi yaklaşımını doğru bulmadığını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, her türlü tedbirin beraber alınmasını icap ettiğini söylemiş oldu.

“YÜZDE 40 ONLINE, YÜZDE 60 YÜZ YÜZE”

Bakanlık olarak “yüzde 40 online, yüzde 60 karşı karşıya eğitim” anlayışını benimsediklerini aktaran Bakan Çavuşoğlu, amaçlarının öğrencilerin ülkeye getirilmesi bulunduğunu kaydetti.

Talebe sayısını önemsediklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, büyük sayıda talebe kaybı yaşanmamasını temenni etti.

Hükümetin bu mevzuda mühim emekleri bulunduğuna işaret eden Bakan Çavuşoğlu, sıkıntıların aşılması ve yüksek öğrenimin geleceğe taşınması noktasında hükümetin ciddi bir efor sarf ettiğini sözlerine ekledi.

BÜKE: “ÖĞRENCİLERİN GELİŞİ KONUSUNDA CİDDİ SIKINTI VE ENDİŞELER VAR”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke ise toplantı için teşekkür ederek, pandemi sürecinde üniversitelerin yapmış olduğu çalışmalara değindi.

Üniversitelerin bu süreçte akreditasyon anlamında ciddi emekler yaparak mühim yol kat ettiğine işaret eden Büke, YÖDAK’ın da üniversitelerin verdikleri eğitimleri denetlediğini altını çizdi.

Önümüzdeki süreçte öğrencilerin gelişi mevzusunda ciddi sorun ve endişeler bulunduğuna dikkat çeken Büke, öğrencilerin sıhhatli ve güvenli şekilde adaya gelip öğrenimlerini sürdürebilmeleri için sürecin planlanması için beraber çalışmanın önemine işaret etti.

Hükümetin bu mevzuda alacağı tedbirlerin oldukça mühim bulunduğunu vurgulayan Büke, Sıhhat Bakanlığı Bilim Kurulu aracılığı ile alınacak önlemler ve pandemi hastanesinin bir an ilkin yapılmasının mühim bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.