DOLAR
32,2330
EURO
34,7023
ALTIN
2.391,89
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Anafartalar İnisiyatifi fiil gerçekleştiriyor

Anafartalar İnisiyatifi fiil gerçekleştiriyor
15.08.2023 02:57
3
A+
A-

Anafartalar İnisiyatifi, Eğitim Bakanlığı’nın, Anafartalar Lisesi’nin Karakum’a taşınması projesini protesto etmek için bu sabah fiil düzenledi.

 Öğretmen, talebe, veli, eski mezunlar ve sivil cemiyet örgütlerinin oluşturduğu Anafartalar İnsiyatifi, başka bir yere taşınması gündemde olan Girne Anafartalar Lisesi’nde (GAL) fiil yapmış oldu.

Fiil, emekli Gövde Eğitimi Öğretmeni Hasan Karalıgil’in yoklama alması ve Anafartalar Marşı’nın okunması ile başladı. Konuşma ve basın bildirisi de okunduğu eylemde, anı defteri de imzaya açıldı.

Eylemde basın bildirisini eski mezunlardan Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Gösterim Yönetmeni Cenk Mutluyakalı okudu; emekli Türkçe Öğretmeni Nuray Ayhan da konuşma yapmış oldu.

TDP Girne Milletvekili Akıllı Çeler, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Sami Özuslu’nun da destek verdiği eyleme; öğretmen, talebe, eski mezunlar ve bazı sivil cemiyet örgütü temsilcileri katıldı.

MUTLUYAKALI: “KİMSE GAL’İ YERİNDEN SÖKMESİN”

Cenk Mutluyakalı okumuş olduğu bildiride, Girne’nin belleği, sembolü ve karakterini yansıtan GAL’in İngiliz Sömürge İdaresi döneminden başlayarak Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Federe Devleti ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gören bir okul bulunduğunu ve kentin tarihiyle, eski mezun ve kuşakların anı ve izlerini taşıdığını beyan etti.

Şehir ve toplumların yapı ve eserlerle nefes alıp yaşadığını belirten Mutluyakalı, “kimse GAL’i yerinden sökmesin” dedi.

“KENT KONSEYİNİN KARAR VERMESİ DOĞRU DEĞİL”

Eğitim bilimcilerin GAL’in lise eğitimine gore donatılmış bir okul bulunduğunu söylediğine dikkat çeken Mutluyakalı, okulun yerinde kalıp kalmayacağına şehir konseyinin karar vermesinin doğru olamayacağını savundu.

“Bilimsel mevzularda şehir konseyinin karar veremeyeceğini, verdiğinin de görülmediğini” belirten Mutluyakalı, bu mevzuyla ilgili eğitim uzmanlarının karar vermesi icap ettiğini söylemiş oldu.

Eğitim bilimcilerin; “öğrencilerin pedagojik gelişimlerini destekleyen çözümlerden yanayız” söylediğini ifade eden Mutluyakalı, GAL’in labartuvar, salon ve öteki altyapılarıyla lise eğitimini destekleyecek şekilde donatıldığı ve bunun yanında Girne Gezim Lisesi kültür derslerinin de GAL öğretmenleri tarafınca verilmekte olduğuna vurgu yapmış oldu.

“GAL’İN YERİNDE KALMASI GEREK”

Mutluyakalı, yeni bir okula gerekseme olduğu takdirde yenisinin yapılabileceği sadece GAL’in yerinde kalması icap ettiğini belirterek, okulun şehir için bir merkez niteliği taşıdığını kaydetti.

GAL’in mezunların ortak paydası bulunduğunu da ifade eden Mutluyakalı, 1960’lı senelerden beri binlerce mezun veren okulla gurur duyduğunu dile getirdi.

 

cenk.jpg

 

AYHAN: “GAL, GİRNE VE LİMASOL HALKIYLA BÜTÜNLEŞEN ÖRNEK BİR OKUL”

Emekli Türkçe Öğretmeni Nuray Ayhan ise, GAL’de 30 senenin üstünde hizmet verdiğini belirterek, gençlik ve orta yaşlılık yıllarını geçirdiği okulda birçok anıları bulunduğunu kaydetti.

“GAL’i iyi mi ve kime verebiliriz?” diyen Ayhan, okulun bodrum katındaki laboratuvarlarında hala rahmetli Fen Bilgisi Öğretmeni Şerife Gürçağ, Matematik Öğretmeni Çağla Konuloğlu benzer biçimde daha nice kıymetli hocaların anılarının yaşadığına vurgu yapmış oldu.

“GAL’in, Girne ve Limasol halkı ile bütünleşen bir eğitim yuvası, örnek bir okul bulunduğunu” da ifade eden Nuray Ayhan, yıllarını geçirdiği okul ile ilgili anılarını paylaştı.

anat.jpg

 

Fotoğraflar Fehime Alasya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.