DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Ankara’da ‘Eğitim Protokolü’ imzalandı

Ankara’da ‘Eğitim Protokolü’ imzalandı
10.10.2023 02:37
7
A+
A-

Ankara’da, KKTC ve TC arasındaki eğitim işbirliğinin artırılmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Protokole KKTC adına Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TC adına Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imza koydu.

Ankara’da bulunan Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüştü.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya gore,  TC Ulusal Eğitim Bakanı Selçuk, TC ile KKTC arasındaki karşılıklı ilişkilerin büyük ehemmiyet taşıdığını altını çizdi.

Çavuşoğlu ile bilhassa KKTC’deki eğitimle ilgili bazı mevzuları konuşma fırsatı bulduklarını ifade eden Selçuk, yükseköğrenimin yanı sıra ilköğretim ve öteki mevzuları da ele aldıklarını söylemiş oldu.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, KKTC’de yetiştirilecek talebe profilinde uygar değerleri hedef aldıklarını kaydetti.

Türkiye’nin dünya standartlarını hedef alan bir eğitim sistemi bulunduğuna işaret eden Çavuşoğlu, “Birikimlerinizi paylaşmak ve sıkıntılarımızı çözmek hedefindeyiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, sorunları çözmede Türkiye’nin gücünün kendileri için büyük bir motivasyon bulunduğunu belirterek, KKTC’deki eğitime ilişkin sorunları çözmek için kolları sıvadıklarını söylemiş oldu.

MUTABAK ZAPTI İMZALANDI

Çavuşoğlu ile Selçuk’un da katılmış olduğu heyetlerarası görüşme sonrasında iki ülke arasındaki eğitim işbirliğinin artırılmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Protokole KKTC adına Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, TC adına Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imza koydu.

SARAÇ İLE GÖRÜŞME…

Bakan Çavuşoğlu Ankara temasları çerçevesinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile de görüştü.

Görüşmede; Ulusal Eğitim Bakanlığı, YÖDAK ve üniversitelerin katkısıyla hazırlanan protokol taslağı YÖK’e iletildi. Oluşturulan emek verme gruplarının taslak üstünde emek vererek, gelecek hafta imza aşamasına gelinmesi hedefleniyor.

Pozitif yönde bir havada geçen görüşmede KKTC üniversiteleri ve bu kurumlarda eğitim gören öğrencilerin durumları ele alındı.

Bakan Çavuşoğlu Ankara temaslarına ilişkin olarak bugün saat 14.00’de Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenleyecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.