DOLAR
32,1994
EURO
34,7829
ALTIN
2.418,89
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“Balçık içindeki konteyner sınıflar harp halindeymiş izlenimi veriyor”

“Balçık içindeki konteyner sınıflar harp halindeymiş izlenimi veriyor”
21.10.2023 06:52
3
A+
A-

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş Mayıs TV’de gösterilen Meltem Sakin ile “Gazete Sohbetleri “programında Erenköy Lisesi’ne ilişik konteyner sınıfların balçık içinde kalmasını değerlendirdi.

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, Filistin’de harp var, okullar hastaneler yıkılıyor, kayıplara içimiz yanıyor, bizde ise düzgüsel koşullarda konteyner sınıflar balçık içinde, öğrencilere bu ortam reva görülmemeliydi.

Erenköy Lisesinin binalarının kullanılamayacağının bilindiğini söyleyen Maviş, yazları konteynerleri yerleştirirken çevresinin de bordür taşlarıyla düzenlenmesi icap ettiğini, birkaç okulda bunun örneği bulunduğunu söylemiş oldu.

“Çocuklar o çamurlara basıp sınıflara iyi mi girecekler”

Maviş, okulların açılmasının üstünden bir ay geçtiğini söyleyerek, yağmurların geleceğini bilmiyor muyduk dedi. Bu çocuklar o çamurlara basıp sınıflara iyi mi girecekler diye soran Maviş, görüntüye bakıldığında bu sınıflara ulaşılamadığının ortada bulunduğunu söylemiş oldu.  

Eğitim bakanı bu ortamda eğitim yapacağımızı iddia ediyorsa buyursun kendi gitsin, bakanlığını taşısın”

Maviş, Eğitim Bakanı bu ortamda eğitim yapılabileceğini iddia ediyorsa buyursun kendi gitsin, bakanlığını konteyner sınıflara taşısın, bürokratlar da burada çalışsın bakalım oluyor mu olmuyor mu dedi. KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, imkanlarımız sınırı olan olsa da, önceliklerin ihtiyaçlara bakılırsa belirlenmediğini söyleyerek,  güçlendirme isteyen 124 okulda 345 binanın bulunduğunu ve bunların minimum 20 tanesi öncelikli durumda bulunduğunu belirtti. Maviş, Erenköy Lisesinin de bunlardan biri olduğuna dikkat çekerek, lisenin baştan yapılması icap ettiğini ve ciddi bir maliyetinin söz mevzusu bulunduğunu kod farkları olan bir bölgede ciddi bir betonarme ve çeliğin kullanılmasıyla tekrardan inşa edilmesi ihtiyaç duyulan bir okul konumunda bulunduğunu altını çizdi. Alt yapının niye hazırlanmadığını soran Maviş altına beton dökmekle problemler çözülür mü, çocuklar dışarı çıkınca nerede oynayacaklar, iyi mi geçip gidecekler bu sınıflara bu görüntülerden utanıyorum dedi.

“Alasya İlkokulunda kanalizayson patladı kokudan bir buçuk gün eğitim yapılamadı”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, geçtiğimiz hafta Alasya İlkokulu’nun içinde kanalizasyonun patladığını nedenin ise oradan geçen Mağusa’nın kanalizasyon hatlarında bir tanesinin olması sebebi ile okulu kanalizasyon bastığını ve bir buçuk gün okulda kokudan eğitim yapılamadığını deklare etti. Maviş, eğitimin yalnız dört duvar içinde meydana getirilen bir bilimsel etkinlik olmadığını, eğitimin ortamı, ışığı, çevre düzenlemesinin de mühim bulunduğunu yalnız derslik içinde bir sandalyede oturmakla olamayacağını, eğitimin devam etmesiyle ilgili, verimlilik ve sürdürülebilirliğin birçok unsurunun söz mevzusu bulunduğunu söylemiş oldu.

“Öğretmenler, sendikalar inisiyatif alıyor bakanlık bu işin neresinde”

Erenköy ve Karpaz halkına seslenen Maviş, küçüklere reva görülen bu dedi. Maviş, yağmurların bitmeyeceğini devam edeceğini, mühim olanın çözüm bulmak bulunduğunu söylemiş oldu. Maviş, çözüm bulunabilecek kaynağın var bulunduğunu, komiteye gittiklerini fonda hatırı sayılır bir kaynağın biriktiğini, 17 okulun şartnamelerini görebildiklerini, fakat 17 okulun 5’i için ihaleye çıkıldığını söylemiş oldu. Maviş, bu okula konteyner konulacağını, kendi binasında eğitim yapılamayacağının bilindiğini,  gerekenin yapılması icap ettiğini söylemiş oldu. Maviş, Eğitim Bakanının kendi bölgesi Karpaz da ilk yağmurlarda okulda görüntülere baktığımızda öğretmen mi suçlu yönetim mi suçlu Sendikamı suçlu diye sordu. KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, hep söyledikleri şeklinde öğretmenlerin inisiyatif aldığını, Sendikaların inisiyatif aldığını vurgulayarak bakanlık bu işin neresinde görüyoruz ki bakanlık bu işin bir yerinde yok dedi.

“Siyasetin her yere bir cevabı var fakat siyasetin duruşu yok”

Maviş, hep iş işten geçtikten sonrasında bir şeyler yapılmaya çalışıldığını, Eğitim Bakanının beton düşmüş olduğu vakit sıva düştü söylediğini, bina çatlaklarında ise kullanılmayan yerlerin fotoğraflarının gösterildiğinin iddiasında bulunmuştu dedi. Maviş, Siyasetin her yere bir cevabı var fakat siyasetin DURUŞU yok diyerek sayın bakanın bu görüntülere ne yanıt vereceğini merak ediyorum dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.