DOLAR
32,2574
EURO
34,7215
ALTIN
2.446,33
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“ ‘Ben yaparım olur’ mantığı ile alınan kararları kabul etmiyoruz”

“ ‘Ben yaparım olur’ mantığı ile alınan kararları kabul etmiyoruz”
12.08.2023 07:49
3
A+
A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun sendikayla görüşme yapmadan, düşünce alışverişinde bulunmadan, tek taraflı olarak ortaokul ve liselerde bütünleme ve mesuliyet imtihanlarının karşı karşıya yapılması yönünde karar almasını kabul edilemez, tutarsız ve yanlış bulduğunu deklare etti.

Mevzuyla ilgili KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı tarafınca meydana getirilen yazılı açıklamada, “Eğitim Bakanı’nın ‘ben yaparım olur’ mantığıyla almış olduğu kararları kabul etmiyoruz” denildi, “doğrunun sadece paydaşlarla iş birliği ve diyalog içinde hareket edilerek bulunabileceğini” kaydedildi.

Açıklamada ‘Bakanlık yetkilileri ile sabah görüşmede aldığımız karar doğrultusunda’ denilip alınan kararların sıralandığı belirtilerek, “Unutulmamalıdır ki Sayın Bakan daha ilkin onlarca defa paydaşlarla beraber hareket edeceğiz ifadesini kullanmıştır. İstişare yapılarak tüm paydaşların beraber hareket etmesinin mühim bulunduğunu söyleyen Sayın Bakan’ın sendikamızla hiçbir görüşme yapmadan, düşünce alışverişinde bulunmadan, tek taraflı olarak ortaokul ve liselerde bütünleme ve mesuliyet imtihanlarının karşı karşıya yapılması yönünde karar almasını kabul edilemez, tutarsız ve yanlış buluyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

“Eğitimin planlanmasında sendikamız mesuliyet almıştır ve almaya da devam edecektir”

Eğitimin planlanmasında KTOEÖS’ün mesuliyet almış olduğu ve almaya da devam edeceği vurgulanan açıklamada öğretmenlerin 2020-2021 eğitim-öğretim senesinde eğitimin aksamaması ve verimli sürdürülmesi adına özveriden kaçmadan çalmış olduğu açıklandı.

“Toplumsal yarar ön planda tutularak altyapı eksikliklerine karşın eğitimi sürdürmektedir” ifadelerine yer verilen izahat şu şekilde sürdü:

“Sendikamız internasyonal sınavlara girecek 2 bin civarında öğrencimizin mağduriyet yaşamaması adına karşı karşıya sınavların yapılmasını kabul etmiş, öğretmenlerimiz aşılanacak denilip aşılama ile ilgili hiçbir emek harcama olmamasına karşın bu sınavları özveriyle yapmıştır.

Ara sınıfların sınavlarında 30 bine yakın talebe ve eğitim çalışanın okula gitmesinin sıhhat açısından yaratacağı risk ve handikaplar da düşünülerek sınavların online yapılmasının lüzumlu bulunduğunu Sayın Eğitim Bakanı’na belirten sendikamız, bu mevzuda verilere dayanarak hareket edilmesi icap ettiğini vurgulamıştır. Karar üretirken veriler ışığında, ilgili tarafların istişare ederek beraber hareket etmesinin bir zorunluluk olmasıyla birlikte hakikatı bulmada en etkili ve sıhhatli yöntem bulunduğunu hatırlatırız”

 

“Kararda hangi veriler dikkate alındı?”

“Ortaokul ve liselerde bütünleme ve mesuliyet sınavları karşı karşıya yapılacaktır” sonucu alınırken hangi verilerin dikkate alındığı sorulan açıklamada “21-22-23 Haziran tarihlerinde yapılacak bütünleme sınavlarında 3 günde kaç öğrencinin okullara gideceği ile ilgili öngörünüz var mıdır?” da denildi.

Açıklamada şu sorular yöneltildi:

“10 Haziran’da online sınavlar tamamlandıktan sonrasında kaç öğrencinin bütünleme imtihanlarına gireceği tespit edilerek, alınacak tedbirler açıklanarak, talebe, veli ve öğretmenleri riske atmayarak, tedirgin etmeyerek ve eğitimin temel paydaşı olarak sendikamızla istişare ederek bir karar alınması gerekmez miydi?

Eğitimin paydaşlarından olan okul idarecilerinin eğitimle ilgili alınan kararları toplumsal medyada öğrenmesini doğru bir yöntem olarak görüyor musunuz?

Sıhhat Bakanlığının resmi sitesindeki aşı planında sıranın öğretmene geldiği görünmekle beraber bu mevzuda bir adım atılmamıştır.

Öğretmenlerin aşı hakkı ile ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

Açıklamada “meydana getirilen yanlıştan geri dönülmesi” istenirken, diyalogdan kaçınılmaması gerektiği vurgulandı.

Sendikanın “kavga değil diyalog ve iş birliğinden” yana bulunduğunu dile getirilen açıklamada, yeni eğitim yılının güvenli ve sorunsuz bir halde açılması için beraber çalışmaya hazır olunduğu ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.