DOLAR
32,2459
EURO
34,8143
ALTIN
2.436,10
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

Bir ağır yaralı, 2 tutuklu

Bir ağır yaralı, 2 tutuklu
29.11.2023 00:31
7
A+
A-

Yenierenköy Lisesi’nde yaşları 13 ile 15 içinde değişen iki grup içinde çıkan kavga polise taşındı. Başına almış olduğu darbeler sebebiyle kafatası çatlayan ve yoğun bakımda uyutulmaya devam eden 15 yaşındaki çocuğun yaşamsal tehlikesi var.

YENİDÜZEN’e konuşan 15 yaşındaki çocuğun amcası V.S., yeğeninin Salı günü (Bugün) tekrardan uyandırılmaya çalışılacağını belirtti.

 Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Ali Yaman, Yenierenköy Lisesi’nde yaşanmış olan vakası “talihsizlik” olarak nitelendirdi.

 

Devrim DEMİR

Yenierenköy Lisesi’nde yaşları 13 ile 15 içinde değişen iki grup içinde çıkan kavga polise taşındı. 20 Şubat tarihinde öğrenciler içinde çıkan kavgayı ayırmak isteyen 15 yaşındaki S.S. ağır yaralandı. Başına almış olduğu darbeler sonucu vakadan iki saat sonrasında şiddetli baş ağrısı şikâyeti ile okul idaresine başvuran ufak çocuk, Müdür Muavini tarafınca Yenierenköy Sıhhat Ocağı’na götürüldü.

Durumunun ciddiyeti ortaya çıkan ve beyin kanaması teşhisi konulmuş olan S.S., ambulansla ilkin Mağusa Hastanesi’ne arkasından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alındı.

Kavgayla ilgili 13 ve 15 yaşındaki O.Ş ile O.Ş, isminde kardeşler tutuklanarak 23 Şubat tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkartılarak aleyhlerinde 3’er gün tutukluluk emri alındı.

21 Şubat tarihinden bu yana yaşamsal tehlikesi bulunan S.S., 23 Şubat tarihinde uyandırılmaya çalışıldı sadece hemen hemen tepki vermedi.

Ağır yaralanan 15 yaşındaki S.S.’nin amcası V.S., YENİDÜZEN’e konuştu.

“Çocuğumuzun uyanmasını bekliyoruz”

S.S.’nin amcası V. S.z, 15 yaşındaki yeğeninin günlerdir yoğun bakımda uyutulduğunu söylemiş oldu.

Pazar günü uyandırılmaya çalıştırıldığını sadece hiçbir tepki vermediğini kaydeden V.S., Salı günü (Bugün) tekrardan uyandırılmaya çalışılacağını belirtti.

V.S., “Pazar günü doktorlar yeğenimi yoğun bakımda uyandırmaya çalıştı. Beklediğimiz reaksiyonu göstermedi, bugün tekrardan uyandırılmaya çalışacaklar. Sağlığına ulaşması için yakarış ediyoruz” dedi.

“Ihtiyaç duyulan yapılacak”

Yeğeninin kavgayı ayırmak için araya girmiş olduğu bilgisi aldığını ifade eden V.S., çıkan arbede sonrası çocuğun başına almış olduğu darbeyi sınıfa girince hissettiğini ve başı ağrıdığı için okul idaresine başvurduğunu söyledi.

V.S., sürecin hemen sonra ameliyat boyutuna ulaştığını ifade ederek “Ilkin evladımız sağlığına kavuşsun, daha sonraki süreçte gerekenin yapılacağına inanıyoruz” dedi.

Yaman: “Fazlaca talihsiz bir vaka”

Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Ali Yaman, Yenierenköy Lisesi’nde yaşanmış olan vakası talihsizlik olarak nitelendirdi. Çocuklar içinde Perşembe günü çıkan kavganın Cuma günü de devam ettiğini özetleyen Yaman, YENİDÜZEN’e şu açıklamayı yapmış oldu:

“Yenierenköy Lisesi’nde oldukca talihsiz bir vaka yaşandı. Çocuklar içinde kavga çıktı, dördüncü ders teneffüsünde vaka çıktı. Dövüşte adı geçen evladımız , baş ağrısı şikâyeti ile Okul İdaresine başvurdu. Müdür Muavini ile beraber ilkin Yenierenköy Sıhhat Ocağına sonrasında da Mağusa hastanesine sevk edildi. Meydana getirilen tektiler sonrası evladımız Lefkoşa Devlet Hastanesine sevk edildi. Aile ile beraber evladı Lefkoşa Hastanesi Acil Servis’te karşıladık.”

“Ciddi bir soruşturma başlattık, görüntüler inceleniyor”           

Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürü Yaman, kavganın arkasından tutuklanan iki öğrencinin polis nezaretinde tutulmaya devam ettiğini kavganın kamera görüntülerine yansıdığını kaydetti. Yaman, görüntülerin incelendiğini, kavgaya karışan evlatların tespiti yapılarak tümünün soruşturmadan geçeceğini söylemiş oldu.

Yaşanmış olan olayın arkasından ciddi bir soruşturma başlattıklarını ifade eden Yaman, dövüşte ağır yaralanan çocuğun yakın takip edeni olduklarını polis soruşturması ile de ilgilendiklerini belirtti.

Özyılkan: “Yaşamsal tehlikesi devam ediyor”

Lefkoşa Tabip Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Tabip Adil Özyılkan, 15 yaşındaki çocuğun  sıhhat durumu ile ilgili YENİDÜZEN’e informasyon verdi.

Özyılkan, Sönmez’in uyutulduğunu, tomografisinin çekildiğini bugün uyandırılmaya çalışılacağını kaydetti. Başhekim Özyılkan, S.S.’nin yaşamsal tehlikesinin devam ettiğini söylemiş oldu.

Çocuklar bugün gene yargı huzurunda

“Ağır yaralama”, “Vahim zarar”, “Ciddi darp” suçlamaları ile haklarında başlatılan soruşturma sebebiyle geçtiğimiz Cumartesi günü Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan iki kardeş için 3’er gün tutukluluk emri alınmıştı.

Tutukluluk süreleri bugün dolan evlatların ek süre talebi ile tekrardan Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

               

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.