DOLAR
32,2003
EURO
34,7697
ALTIN
2.418,97
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

‘ÇOCUKLAR, OKULSUZ KALMASIN’!

‘ÇOCUKLAR, OKULSUZ KALMASIN’!
01.12.2023 18:44
1
A+
A-

 

Ayşe GÜLER

Eğitimin ‘bakansız’ kalmış olduğu gün, Girne’de 80’in üstünde çocuğun halen eğitime başlayamaması 4 okul yönetimi ve veliler tarafınca masaya yatırıldı, ortak görüşmede EYLEM sonucu çıktı.

Şht Hasan Cafer İlkokulu’nda dün düzenlenen görüşmede problemler konuşuldu, EYLEM PLANI ile ilgili yol haritası belirlendi.

Toplantı sonucunda eğitimde yaşanmış olan sorunlara dikkat çekmek amacıyla, ‘Girne’ye Okul İstiyoruz İnisiyatifi’ tarafınca ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ sloganıyla 7 Kasım’da saat 16.00’da Girne Hirondel Çemberi’nde fiil düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Geniş katılımlı toplantıya okula başlayamayan öğrencilerin velileri haricinde Karaoğlanoğlu İlkokulu, Karakum Anaokulu,  Şht Hasan Cafer İlkokulu ve Çatalköy İlkokulu yönetimi katıldı.

 

Okul müdürleri: Talebe sayıları arttı

YENİDÜZEN’e konuşan okul müdürleri, artan talebe sayılarından dert yandı, ek sınıflarla evlatların oyun alanlarının daraldığını açıkladı.

Okul müdürleri, yasaya bakılırsa sınıflardaki talebe sayısının 30 olması icap ettiğini sadece bu sayının 42’ye ulaştığına dikkat çekerek, “Ders 40 dakika, talebe sayısı 42… Her öğrenciye bir dakika bile düşmüyor” dedi. 

 


Talebe velileri: Endişeliyiz

Toplantıya katılan talebe velileri ise endişelerini dile getirdi.

Talebe velileri, Girne’de merkeze değil, her bölgeye okul yapılması icap ettiğini dile getirdi, tüm velileri eyleme destek vermeye çağırdı.

Elcil: Girne Beyaz Bölgede 6.5 dönüm üstüne yeni okul

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de toplantıya katılanlara Eğitim Bakanlığı’nın Girne Beyaz Bölge’de 6.5 dönümlük arazi üstüne yeni bir okul yapma düşüncesinde bulunduğunu aktardı.

Elcil, Girne’de tüm bölgelerde ciddi okul eksikliği bulunduğunu ifade ederek, bu konudaki talebin yükseltilmesi gerektiğine değindi.

 

  • Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü Sonay Özgünan: Ders 40 dakika, talebe sayısı 42…
  • Şht Hasan Cafer İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cem Demirali: Girne’ye bir değil, 2-3 okul koşul
  • Girne İnisiyatifi Aktivisti Halil Paşa:  Okullar için kafi arazi gösterilmedi
  • Okul Velisi Hasret Gözde: Sınıflardaki talebe sayısı 36-37’lere ulaştı
  • Okul Velisi Gülşah Öney: Yeni okullar, güvenli eğitim bölgeleri istiyoruz
  • Şht Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Hilmi Bağcıer: 2 yılda talebe sayısı 350’den 550’ye çıktı
  • TDP MYK üyesi, Avukat Ayşe Öztabay: Savcılık ve polise kabahat duyurusunda bulunulmalı

 

TOPLANTIYA KATILANLAR NE DEDİ?

Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü Sonay Özgünan:
Ders 40 dakika, talebe sayısı 42…

Toplantıların 3.’sünü gerçekleştiriyoruz. Girne’de ciddi okul eksikliği bulunuyor. Girne Beyaz Bölge’ye bir okul yapılacağı konuşuluyor. Fakat bu adım kafi değil. Okulumuzda 400 talebe var. Her sınıfta da 42 talebe… Bir dersin 40 dakika bulunduğunu düşündüğümüzde,  her öğrenciye bir dakika bile düşmüyor. Yasaya bakılırsa sınıflarda 30 talebe olması gerekiyor. Talebe sayısı arttığı için oyun alanları daralıyor.

Şht Hasan Cafer İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Cem Demirali:
Girne’ye bir değil, 2-3 okul koşul

Gelecek için eğitim ön planda olmalı. Sınıflarda öğretmenlerin daha sıhhatli eğitim vermesi için Girne’ye okul koşul. Bir değil, 2-3 okul yapılmalı. Tüm veliler eyleme destek olmalı.

Girne İnisiyatifi Aktivisti Halil Paşa:
Okullar için kafi arazi gösterilmedi, mevcud oyun alanları daraltıldı

Girne-Çatalköy İmar Planı’nda eğitim planlaması yapılmadı. Okullar için kafi sayıda arazi gösterilmedi, mevcud oyun alanları daraltıldı. Çocuklar okulsuz kalmasın derken bu tarz şeyleri yaşıyoruz. Girne’de talebe sayısıyla beraber sıkıntılar da arttı. Evlatların oyun alanlarına yeni binalar yapılmış oldu. Eğitim yalnızca matematik, yaşam bilgisinden ibaret değil…

Talebe Velisi Hasret Gözde:
Sınıflardaki talebe sayısı 36-37’lere ulaştı

Çocuğum, 23 Nisan İlkokulu’nda 5. sınıfa gidiyor. Okul oldukça kalabalık… Okullarda çocuk sayısı azca olsa, öğrenciler daha iyi eğitim alabilir.  Yeni okullar istiyoruz. Sınıflardaki talebe sayısı 36-37’lere ulaştı. Öğrenciler kantinlerde ezilme endişesi yaşıyor.

Talebe Velisi Gülşah Öney:
Yeni okullar, güvenli eğitim bölgeleri istiyoruz

Oğlum Maarif Anaokulu’nda eğitim alıyor. Gelecek yıl okula gidememe sıkıntısı yaşıyoruz. Okullardaki durum kaygı yaratıyor. Çocuklarımız eğitimsiz mi duracak?  Yeni okullar, güvenli eğitim bölgeleri istiyoruz.

Şht Hasan Cafer İlkokulu Müdürü Hilmi Bağcıer:
2 yılda talebe sayısı 350’den 550’ye çıktı

Girne’ye okul ihtiyacını canlı tutmak için harekete geçtik. Yalnızca Girne merkeze değil, tüm bölgelere bakılırsa okul yapılmalı. Mevcut okullar, gelecek yıl talebe ihtiyacına yanıt veremeyecek. 3 yılda 4 ek derslik açtık. 2 yılda talebe sayısı 350’den 550’ye çıktı. Branş sınıflarını kapattık. Bu bu şekilde gidemez. Seneye ek derslik açmayacağız.

 

TDP MYK üyesi, Avukat Ayşe Öztabay:
Savcılık ve polise kabahat duyurusunda bulunulmalı

Evlatların okula gidememesi hem yasa, hem Anayasa’ya aykırı. Üstelik Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne de uymuyor. Bu mevzuda hem Başsavcılık hem de polise kabahat duyurusunda bulunmamız gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.