DOLAR
32,2278
EURO
34,7561
ALTIN
2.388,86
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

CTP Hanım Örgütü’nün ‘Seninle Okula Başlıyorum’ projesi sürüyor

CTP Hanım Örgütü’nün ‘Seninle Okula Başlıyorum’ projesi sürüyor
12.08.2023 01:43
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Hanım Örgütü, ‘Seninle Okula Başlıyorum’ Projesi kapsamında, Yeni Yüzyıl Anaokulunda 10 talebe için okul giysisi desteğinde bulunmuş oldu. CTP Hanım Örgütü Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar, Genel Yazman Tülay Sönmez ve MYK üyesi Hülya Demirel Akbil, görüşmede Okul Müdürü Tuncay Özcenay’dan pandemi döneminde eğitim faaliyetleri hakkında data alarak görüş alışverişinde bulunmuş oldu.

Usar: Salgınla beraber yoksulluk içindeki çocuk sayısı arttı

Görüşme esnasında söz alan Hanım Örgütü Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar, pandemi sürecinde gelişen ekonomik krizle beraber kamusal eğitim hizmetlerine olan ihtiyacın daha da arttığını, eğitimde fırsat eşitsizliğinin derinleştiğini altını çizdi. Salgınla beraber yoksulluk içindeki çocuk sayısının arttığını ifade eden Usar, çocuklar arasındaki eşitsizliği azaltan her türlü çalışmanın önemini altını çizdi.

“Eğitimin kesintisiz şekilde sürmesi için aşılama oranları artmalı”

Okulların açık kalması ve eğitimin kesintisiz olarak sürmesi için toplumdaki aşılama oranının artması icap ettiğini kaydeden Usar, tam aşılı insan sayısının noksan olmasının günlük olay sayılarının yüksek seyretmesi ile sonuçlandığını açıkladı.  Okullardaki sıhhat tedbirlerinin uygulanabilmesi için Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki öğretmen ve çalışan eksikliklerini gidermesi, hijyen malzemelerinin tedarikini sağlaması icap ettiğini söyleyen Usar, eğitim kayıplarının giderilmesi için eğitim programlarının yoğunlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

kk-149.jpg

“Kapalı dönemde çocuklar toplumsal olarak izole kaldı”

Okulların gereğinden uzun süre kapalı kalması, hükumetin okulları açma mevzusundaki yetersizliği sonucunda evlatların ve gençlerin hem hareketsiz hem de toplumsal olarak izole kaldıklarının, bunun sonucunda fizyolojik ve ruhsal olarak negatif etkilendiklerinin altını çizen Sıla Usar, bu sorunların giderilmesi için hususi çaba harcanması icap ettiğini altını çizdi.

Usar, Yeni Yüzyıl Anaokulu müdürü Tuncay Özcenay’a ve görevli öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi, CTP Hanım Örgütü’nün ‘Seninle Okula Başlıyorum’ projesinin devam edeceğini belirterek sözlerine son verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.