DOLAR
32,2451
EURO
34,6649
ALTIN
2.398,25
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi

DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi
29.11.2023 14:45
0
A+
A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde Diş Hekimleri Günü ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlenerek, fakültede eğitime süregelen öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

DAÜ’den meydana getirilen yazılı açıklamaya nazaran, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ile Cemiyet Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında dün düzenlenen merasim saat 16:00’da Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yer aldı.

Törende ek olarak DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Bilimsel niteliği olan Yılı Bahar Periyodu’nde onur ve yüksek onur derecelerine haiz olan öğrencilere sertifikaları da takdim edildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla süregelen törende konuşan DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Solak meslekle ilgili bilgiler verdi ve Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde toplam 114 Diş Hekimliği Fakültesi bulunduğunu aktardı.

 

Kılıç: Diş hekimliği son aşama mühim bir meslek

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç da konuşmasında bilimsel diş hekimliğinin 115’inci yılının kutlandığını belirterek, diş hekimliğinin son aşama mühim bir meslek bulunduğunu altını çizdi. Bugün giyilecek olan beyaz önlükler ile mesleğe ilk adımın atılacağını aktaran Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Diş Hekimliği Fakültesi hakkında detaylı bilgiler verdi. DAÜ Diş Hekimliği Kliniği hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kılıç, kalite ve sevinç kavramlarını ilk sıraya koyarak hem halka hem de öğrencilere büyük fırsatlar sunduklarını altını çizdi.

 

Özcenk: “Diş hekimliği empati oluşturmayı ve hizmet etmeyi gerektiren bir sanattır”

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de önlüğün mesleki etiğin ve sorumluluğun simgesi bulunduğunu söylemiş oldu ve  diş hekimliğinin bir tek informasyon ve beceri gerektiren bir meslek olmadığını bununla beraber empati oluşturmayı ve hizmet etmeyi gerektiren bir sanat bulunduğunu altını çizdi.

Peşinden, 2023-2024 Bilimsel niteliği olan Yılı’nda Diş Hekimliği Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere mesleğe ilk adımın simgesi olan beyaz önlükleri DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Onbeş Kasım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remziye Terkan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Solak ile fakülte öğretim üyeleri tarafınca giydirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.