DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

DAÜ Gezim Fakültesi’nde ilk yardım, acil durumlara müdahale ve yangınla savaşım eğitimi verildi

DAÜ Gezim Fakültesi’nde ilk yardım, acil durumlara müdahale ve yangınla savaşım eğitimi verildi
20.09.2023 08:50
3
A+
A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Gezim Fakültesi, Gezim ve Otelcilik Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Aşçılık programları öğrencilerine “İlk Yardım, Acil Durumlara Müdahale ve Yangınla Savaşım” temalı uygulamalı eğitim semineri verdi. Eğitim, DAÜ Gezim Fakültesi seminer salonunda kuramsal ve uygulamalı eğitim şeklinde gerçekleştirildi.

KKTC Sivil Müdafa Teşkilatı Mağusa Bölge Müdürü Kamil Ağcabay’ın da hazır bulunmuş olduğu seminerde, eğitimler KKTC Sivil Müdafa Teşkilatı eğitmenleri Hasan Özboltaşlı, Osman Demirli ve Cenk Güneş tarafınca verildi.

Kaza ve acil durumlar sonrasında yaşanabilecek vakalara karşı uygulamalı ilk yardım eğitimi kapsamında, öğrencilerin bu tür vakalara karşı bilgili şekilde yaklaşılması amaçlandı. İlk yardım eğitimlerinde, yaralanmalar ve acil sıhhat sorunları durumlarında kişiye iyi mi müdahale edilmesi gerektiği uygulamalı olarak yayınlandı. Kaza ve yaralanmalardan dolayı meydana gelen ölümleri ve kalıcı sakatlanmaları asgariye indirmek için ilk yardım eğitiminin yaygınlaştırılması gerektiği anlatılan seminerde, ölümlerin yüzde 10’unun kazaların ilk beş dakikası içinde meydana geldiğine yer verildi.

Yangın ve yangınla savaşım için yapılması gerekenlerin de anlatıldığı söz mevzusu seminerde kuramsal eğitimin arkasından öğrencilerin yangına müdahale edebilmelerini sağlamak amacıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. KKTC Sivil Müdafa Teşkilatı ekipleri tarafınca kontrollü olarak yakılan ateşe eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle müdahale edildi. Etkinlik sonunda KKTC Sivil Müdafa Teşkilatı çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür belgesi, etkinliğe katılanlara ise katılım belgesi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.