DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

DAÜ, Laboratuvar ve dersliklerinin kapısını okullara açtı

DAÜ, Laboratuvar ve dersliklerinin kapısını okullara açtı
11.08.2023 22:40
2
A+
A-

Zelzele felaketinin peşinden her mevzuda dayanışma içinde olduklarını ifade eden DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, önümüzdeki haftadan itibaren üniversitenin laboratuvar ve dersliklerinin, Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca belirlenen okullar tarafınca kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Hocanın, “DAÜ, evlatlarımızın eğitim kayıplarının giderilmesi ve güvenli ortamlarda eğitim alabilmelerinin sağlanabilmesi için ilgili kurumlarla ortaklık içinde tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir” dedi.

Izahat şu şekilde:

“Yaşanmış olan zelzele felaketi sonrasında, bilhassa şehrimizde hissettiğimiz derin acı hepimizi etkilemektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi bir devlet üniversitesi olarak ilk olarak öğrencilerimiz olmak suretiyle, halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunmak suretiyle yoğun bir halde iş koşturmacasındadır. Sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını sağlamak suretiyle başlatılan hukuki sürece, üniversitemiz bilimsel nitelikli ve yönetsel mensubu bilhassa bilimsel ve teknik alanlarda tüm gücüyle katkıda bulunmaktadır.

Tüm paydaşlarımız ve halkımızın katkısı ile yeni dönem başlangıcında, depremden etkilenen ve üniversitemize gelen öğrencilerimizin gereksinimleri karşılanırken, bilhassa Gazimağusa’da bulunan okul binalarının değerlendirilmesi ve eğitime hazır hale getirilmesi süreçlerine ilk günden itibaren etken destek verilmektedir. Sınıf, laboratuvar ve tüm olanaklarımız Ulusal Eğitim Bakanlığı Koordinasyonunda öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kurultay Merkezi de Gazimağusa Belediyesi ortaklık ile evlatlarımızın bu sıkıntılı süreci minimum kayıpla atlatabilmeleri için kullanılabilecektir. Önümüzdeki haftadan itibaren üniversitemiz laboratuvar ve derslikleri, Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca belirlenen okullarımız tarafınca kullanılmaya başlanacaktır. DAÜ, evlatlarımızın eğitim kayıplarının giderilmesi ve güvenli ortamlarda eğitim alabilmelerinin sağlanabilmesi için ilgili kurumlarla ortaklık içinde tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.