DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DAÜ yeni mezunlarını verdi

DAÜ yeni mezunlarını verdi
09.10.2023 23:34
7
A+
A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2019 – 2020 Bilimsel nitelikli Yılı Sonbahar Süreci mezuniyet töreni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

DAÜ Rauf Raif Denktaş Kurultay ve Kültür Sarayı’nda saat 14.00’te başlamış olan törene bazı bakan ve milletvekillerinin yanı sıra, DAÜ Rektörü Necdet Osam, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkan ve üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının peşinden Sonbahar Süreci mezunları adına konuşmalar yapılmış oldu ve simgesel ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

Osam: “Öğrencilerimizle gurur duyuyorum”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam törende yapmış olduğu konuşmasına Elazığ ve Malatya’da can kayıplarına sebep olan depremle ilgili taziyesini bildirerek başladı.

Osam, öğrencileri kutlayarak gurur duyduklarını söylemiş oldu ve öğrenciler üstünde emeği bulunan bilimsel nitelikli kadro ve aileleri saygı ve hürmetle selamladığını belirtti.
Rektör Osam öğrencilere bundan sonraki hayatlarında doğruluk ve gerçeklikten uzaklaşmamaları, sorgulamaları ve hırsın aklın önüne geçmesine izin vermemeleri tavsiyesinde bulunmuş oldu.

Osam, insanoğlunun kendinde barındırdığı hiçbir özelliğin iyi bir kişi olmanın önüne geçmemesi icap ettiğini de ekledi.

 

Tatar: “Mezunlara sonsuz başarı ve güzel bir gelecek dilerim”

Başbakan Tatar da törendeki  konuşmasına Elazığ ve Malatya’daki zelzele mağduru ailelerin acılarını paylaştığını söyleyerek başladı.
Tatar, öğrencilerin ülkenin mühim bir üniversitesinden mezun olduklarını belirterek, ülkeye ve dünyaya yararlı olmaya hazır yeni mezunlara bolca talih ve güzelliklerin yanı sıra insanlık diledi.

İnsanlığın, en çetin ve büyük sorun bulunduğunu, yeni mezunların bugünden adım atmak suretiyle, ilk olarak ailelerine sonrasında da memleketlerine karşı görevleri bulunduğuna dikkati çeken Tatar, mezunlara sonsuz başarı ve güzel bir gelecek dileyerek sözlerini tamamladı.

 

Akıncı: “Rahatlık içinde bir dünyaya katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Elazığ ve Malatya’da yaşamını kaybedenlerle, yaslı ailelerine rahmet ve başsağlığı dileklerini iletti.

Akıncı, mezunlar için bundan sonrasının daha da sıkıntılı geçeceğini belirterek, öğrencilerin ana okul çağından beri hep ellerinden tutan birileri olmasına karşın bundan sonrasında kendi çabalarıyla, informasyon dağarcığı ve kabiliyetleriyle iyi birer meslek sahibi olup hayata tutunacaklarının altını çizdi.

Toplumsal anlamda gelişmenin, yalnız bilgiyle olamayacağını, iyi bir insan ve iyi bir kişi olurken, bireyci olmadan ve bencilleşmeden hayata devam edebilmenin önemine işaret eden Akıncı, toplumsal dayanışmanın kıymetini bilerek, demokrasi, insan hakları ve çoğulculuğa bağlı kalmış olarak, çevre ve iklim duyarlılığını da kazanıp bunu yaymanın öğrencilerin gelişimini tamamlamasına yardımları olacağını dile getirdi.

Öğrenmenin sonu olmadığını da kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, öğrencilere yaşam yolculuğunda hep öğrenici olma ve güzel bir dünyaya katkı yapma tavsiyesinde bulunmuş oldu ve “Üniversite de bitiyor fakat biz bu yaşam yolculuğunda hep talebe olmaya devam edeceğiz. Hep öğreneceğiz, öğrendiklerimizle daha güzel bir toplumsal yaşama, daha güzel bir dünyaya sulh, refah içinde bir dünyaya katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların peşinden fakülte okul ve bölüm birincilerine protokol tarafınca diplomaları verildi.

Lisans ve ön lisans mezunlarının diplomalarının dağıtılması, kep atma peşinden da Fikri Karayel konseri ses ve ışık gösterileriyle merasim sonlandı.

DAÜ Sonbahar Süreci lisans ve ön lisans programlarından ortalama 900 talebe mezun oldu.

akinci-dau-mezuniyet-(3).jpg

akinci-dau-mezuniyet-(2).jpg

akinci-dau-mezuniyet-(9).jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.