DOLAR
32,2313
EURO
35,1374
ALTIN
2.471,00
BIST
10.170,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Eğitim Bakanlığı ile Halil Falyalı Yardım Vakfı içinde protokol

Eğitim Bakanlığı ile Halil Falyalı Yardım Vakfı içinde protokol
11.08.2023 17:35
1
A+
A-

“Bir Okul da Sen Yap” kampanyası çerçevesinde, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile Halil Falyalı Yardım Vakfı içinde, İskele bölgesine yeni hususi eğitim okulu yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Protokole, Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Halil Falyalı Yardım Vakfı Başkanı Özge Taşker Falyalı imza koydu.

Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye gore, protokol kapsamında Halil Falyalı Yardım Vakfı, eğitime katkı sağlanması ve hususi eğitim okul ihtiyacının karşılanması amacıyla bir senelik süre içinde Ziyamet’e tam donanımlı “hususi eğitim ve iş eğitim okulu” inşa ederek İlköğretim Dairesi’ne teslim edecek.

Yeni okulun adı ise “Halil Falyalı Hususi Eğitim ve İş Eğitim Okulu” olacak.

 

Çavuşoğlu: “Eğitime meydana getirilen yatırım, geleceğe meydana getirilen yatırımdır”

Ulusal Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yaşanmış olan zelzele felaketinin peşinden, “Bir Okul da Sen Yap” kampanyasını başlattıklarını anımsatarak, Halil Falyalı Yardım Vakfı Başkanı Özge Falyalı’nın da bu talep ile kendilerine geldiğini ve Ziyamet’e hususi eğitim okulu yapılması için bu protokole imza koyduklarını söylemiş oldu.

“Eğitime meydana getirilen yatırım, geleceğe meydana getirilen yatırımdır” diye konuşan ve 6 Şubat’tan sonrasında okul binaları ile ilgili süregelen tedirginliği ve tartışmaları giderebilmek için kampanya dahilinde bu hafta dördüncü protokolü imzaladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, ülkesini seven ve vatanına sahiplenen hayırsever iş insanlarının bu zor dönemde elini taşın altına koyduğunu dile getirdi.

Özge Falyalı’nın hususi eğitime muhtaç ufaklıklara destek vermek istediğini ve bir süredir bu proje üstünde emek verme yürüttüklerini belirten Çavuşoğlu, her türlü imkanı sağlayacağı bir projeyi hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyduğunu açıkladı.

Hususi eğitimde tam güne geçme hedefini ortaya koyduklarını ve bunu başardıklarına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Bugün hususi eğitimde tam gün eğitim sorunsuz bir halde devam etmektedir. İmzaladığımız protokol ile standartlarımızı yukarıya çekecek ve öğrencilerimize her türlü imkanı sunacak olan bu okul da en kısa zamanda eğitime kazandırılacak ve ülkemize örnek olacaktır” dedi.

Çavuşoğlu konuşmasının sonunda, eğitime verdikleri destekten dolayı Halil Falyalı Yardım Vakfı’na ve Özge Falyalı’ya teşekkür ederek, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

Falyalı: “Ülkemizdeki hususi eğitime ve hususi çocuklarımıza da bir dokunuşta bizlerden gelsin istedik”

Halil Falyalı Yardım Vakfı Başkanı Özge Taşker Falyalı da, kendilerine bu imkanları yarattıkları için Nazım Çavuşoğlu’na ve ekibine teşekkür ederek, beraber birçok güzel projeye imza atma temennisinde bulunmuş oldu.

“Her şeyin başı eğitim. Ülkemizdeki hususi eğitime ve hususi çocuklarımıza da bir dokunuşta bizlerden gelsin istedik” diye konuşan Falyalı, çeşitli ülkelerde kullanılan örnekleri adaya getirerek öğrencilere bu imkanları sunmak istediklerini söylemiş oldu.

“Bilimin ve ilimin olduğu her yerde ikimiz de varız. Biz ülkemiz için çalışıyoruz ve bu ülkenin gelişimi için misyonlarımız var. Bu tarz şeyleri hep beraber el birliği yapacağımıza inanıyorum” diyen Falyalı, 6 Şubat’ta yaşanmış olan zelzele sebebiyle zor bir süreçten geçildiğini kaydetti.

Falyalı, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, Melekler Ekibi için okulda bir köşe hazırlayacaklarını belirtti.

Falyalı, “Melekler Ekibi’nı asla unutmayacağız. Onlar bizim ülkemizin birer yıldızıdırlar. Dilerim okullarımızda bu şekilde yıldızlar yetiştirmeye devam ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.