DOLAR
32,2855
EURO
34,8109
ALTIN
2.452,26
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
20°C

“Eğitim sektöründe alınan kararları destekliyoruz”

“Eğitim sektöründe alınan kararları destekliyoruz”
12.08.2023 19:01
1
A+
A-

Kıbrıs Türk Endüstri Odası, Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin dün gerçekleştirdiği risk değerlendirme toplantısında eğitim sektöründe almış olduğu kararlara destek bildirdi. 

Kıbrıs Türk Endüstri Odası Başkanı Candan Avunduk tarafınca bugün meydana getirilen yazılı açıklamada, “Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı temsilcileri ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin gerçekleştirdikleri görüşmede okullarla ilgili almış olduğu kararları destekliyoruz” denildi.

Endüstri Odası’nın devamlı “salgını yönetmenin” önemini vurguladıkları belirtildiği açıklamada, “bu kararların, ilgili kurum ve kuruluşlarla beraber Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’yle üretilmesinin ne kadar yerinde bulunduğunun bir örneğidir” denildi.

Salgınla yaşamayı öğrenmenin bir gereklilik olduğu belirtilen açıklamada, “cemiyet olarak, kendimize uygun güvenlik şartlarını ve denetimlerini yerine oturtarak ekonomik olarak ayakta kalmak zorundayız” ifadesine de yer verildi.

Izahat şöyleki devam etti: “düzgüsel zamanlarda olduğundan daha fazlasını bile yükseköğrenim kurumlarımızın dışardan talebe gelmesine katkı koyabileceğini ve süreci lehimize çevirebileceğini anlamalıyız. Dünyanın sıhhat ve güvenlik anlamında en üst sıralarında olan ülkemizin bu göreceli farklılığını fazlaca iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu yalnızca yükseköğrenim kurumlarının faydasına değil, bakkalından esnafına kadar toplumun her kesimine dokunan ekonomik zincirin bir parçasıdır.”

En süratli ve kolay yöntemin, “kapatmak-yasaklamak” olabileceğini, sadece bu yöntemden her kesimin etkileneceğinin savunulduğu açıklamada, “pandemi süresince sıhhat mevzularında alınacak kararların bundan etkilenecek kesimlerle çözüm ortaklığına gidilmesi devamlı destekleyeceğimiz bir yaklaşım olacaktır” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.