DOLAR
32,2888
EURO
34,7932
ALTIN
2.408,87
BIST
10.264,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Eğitimde ‘devamsızlık’ sancısı… Velilerde virüs korkusu

Eğitimde ‘devamsızlık’ sancısı… Velilerde virüs korkusu
12.08.2023 15:58
4
A+
A-

 

Ayşe GÜLER

Eğitimde ‘mahalli bulaş’ endişesi, bazı okullardaki devamlılığa yansıdı.  

Bilhassa pozitif vakaların görüldüğü bölgelerde, birçok veli, ‘önlem’ amacıyla çocuklarını okula göndermeme yoluna gitti.

Okullarda talebe sayısında gözle görülür şekilde yaşanmış olan düşüş, kayıtlara da geçti.

Kimi okullarda okula gitmeyen talebe sayısı 90’ı buldu, kimilerinde ise sınıftaki toplam talebe sayısı 5’e kadar geriledi.

Öğrenimin yarı zamanlı olarak devam etmiş olduğu birçok okulda, ‘eğitim’ sancısı sürüyor.

YENİDÜZEN, okullardaki ‘eğitim devamlılığının’ nabzını tuttu.  

Akdoğan Dr Fazıl Minik İlkokulu Müdürü Sözer Özkaramehmet, köy içindeki vakalardan dolayı ailelerin paniklediğini, 270 talebesi bulunan okula önceki gün ve dün 70’e yakın öğrencinin geldiğini söylemiş oldu.

Eğitimde ‘mahalli bulaş’ endişesi, okula giden talebe sayısında gözle görülür şekilde düşüş yaşanmasına niçin oldu.  Bilhassa pozitif vakaların görüldüğü bölgelerde, kimi okullarda okula gitmeyen talebe sayısı 90’ı buldu, kimilerinde ise sınıftaki toplam talebe sayısı 5’e kadar geriledi.

Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü Selda Ersoy, okula gelmeyen talebe sayısının her geçen gün arttığına değindi.

Dershanelerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğine işaret eden Levent İlkokulu Müdürü Osman Fırat ise

90 öğrencinin okula gelmediğini, bunların 70’inin dershane kaynaklı olduklarını aktardı.

Görüş almak için aradığımız Değirmenlik Lisesi Müdürü Hale Alibaba Erden izahat yapmadı, Eğitim Bakanlığı’ndan data alınabileceğini belirtti.

Vadili-İnönü İlkokulu’ndan alınan bilgiye bakılırsa; okula gitmeyen talebe sayısı averaj 10 ila 20 içinde değişiyor.

Okuldaki eğitim, hem Vadili hem de İnönü’de olmak suretiyle iki ayrı binada sürüyor, sınıftaki talebe sayısı bazılarında 5’e kadar düşüyor.

Bunun yanı sıra 3 pozitif vakanın görüldüğü Alasya İlkokulu’na ise eğitim durdu.

650 öğrencinin eğitim görmüş olduğu okula veliler çocuklarını göndermiyor.

öte taraftan mevzuyla ilgili İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı ise mevzuyla ilgili izahat yapmadı.

 


 

OKUL MÜDÜRLERİ NE DÜŞÜNÜYOR?

 

Akdoğan Dr Fazıl Minik İlkokulu Müdürü Sözer Özkaramehmet:

“70’e yakın talebe geldi”

“Köy içindeki vakalardan dolayı aileler panikledi. Okul içi olay yok, sadece köy içi temas var. 8 çocuk var. Onlar aileleriyle karantinada. Okulumuzda 270 talebe eğitim görüyor, 25 de öğretmen hizmet veriyordu.

Vakalar ilk çıktığında bigün okula asla talebe gelmedi. Yeni duyulduğunda, veliler ürkü yaşadı. Ondan sonra okula dönüşümlü olarak gelen talebe sayısı 25-30’du. Dün ve bugün 70’e yakın talebe geldi. Bu sayı 125- 130 içinde olması gerekirdi. Sınıflardaki talebe sayısı farklılık gösteriyor. Mesela bir sınıfta dönüşümlü olarak 10 talebe gelmesi gerekirken, bazılarında 4, bazılarında 8 talebe geliyor. Sınıflardaki sayı değişkenlik gösteriyor.

Yeni yıldan sonrasında okula gelen talebe sayısının artacağını düşünüyorum. Ürkü, yavaş yavaş azalıyor.

Temaslılar köy içinde toplandı, kontrol neticeleri negatif çıktı.

Eğitim devam ediyor. Öğretmenler olarak okuldayız. 1 öğretmenimizin anası ve anneannesi pozitif. Kendisi negatif fakat karantinadadır. Meydana getirilen iki testi de negatif.

Detayları bakanlıkla paylaştık. Öğretmenlerimiz gruplarında eğitime devam ediyor. Yeni yıldan sonrasında kaybedilen süre için yeniden yapacağız. Buna karşın, değişik okullardaki vakaların artışın devam ediyor. Fakat işin ucu ne oluyor bilemiyorum.”

 

Şehit Ertuğrul İlkokulu Müdürü Selda Ersoy:

“Okula gelmeyen talebe sayısı artıyor”

“Okulumuzda pozitif olay yok. Sadece yaşananlardan dolayı kaygı duyan veliler çocuklarını okula göndermiyor. Bu sayı, her geçen gün artıyor.”

Levent İlkokulu Müdürü Osman Fırat:

“90 talebe okulumuza gelmiyor”

Eğitim Bakanlığı, covid ile savaşım mevzusunda kitapçık dağıtmıştı. Keşke, bu kitapçık etüt merkezleri ve dershaneler de uygulansa. Bizi dershaneler maffediyor. Ne çıkıyorsa dershanelerden çıkıyor.

Düzgüsel apartman dairelerinde, tenefüs alanları uygun değil, koridorları daracık. Geçtiğimiz günlerde imtihan yaptılar yüzlerce talebe ebeveynleri oradaydı. Okulumuzda 70-80 evladımız dershaneye gittikleri için koruma amaçlı okula gelmiyor, velilerle konuştuk. Öteki okullarda koruma amaçlı önlem alındı. Bilmediğimiz bir mikropla savaşıyoruz. Önlemli davranıyoruz fakat nereye kadar gidecek bilmiyoruz. Ciddi önlem alınmalı. Denetim altında olmayan bölgeler var ise tedbir alınmalı. Okulumuzda normalde 578 talebe, 80 öğretmen öğretmen var. Kendiliğinden önlem alan veliler var. 20 çocuk da o şekilde gelmiyor. Okula gelmeyen talebe sayısı 90…

Ciddi tedbirler alıyoruz. İlk zamanlarda gene dershanenin sıkıntılarından dolayı 10 öğretmeni izole etmiştik. Şimdi gene aynı şekilde 70 öğrencimiz izole…”

 

Vadili-İnönü İlkokulu:

“Averaj 10-20 içinde talebe gelmiyor”

Vadili-İnönü İlkokulu’ndan alınan bilgiye bakılırsa; okula gitmeyen talebe sayısı averaj 10 ila 20 içinde değişiyor.

Toplamda 180 öğrencinin eğitim görmüş olduğu okulda ortalama 10 gündür yarı zamanlı, dönüşümlü tahsile geçildi.

Okuldaki eğitim, hem Vadili hem de İnönü’de olmak suretiyle iki ayrı binada sürüyor, sınıftaki talebe sayısı bazılarında 5’e kadar düşüyor.

Alasya İlkokulu’nda talebe yok…

Öte taraftan 3 pozitif vakanın görüldüğü Alasya İlkokulu’na ise eğitim durdu.

650 öğrencinin eğitim görmüş olduğu okula veliler çocuklarını göndermiyor.

Elde edilmiş bilgiye bakılırsa; dün okulda eğitim gören ortalama 90 3. ve 4. derslik öğrencisine tarama testi yapılmış oldu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.