DOLAR
32,2333
EURO
34,7457
ALTIN
2.453,25
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
21°C

Eğitimde Girişimcilik programı 5 bölgede başladı

Eğitimde Girişimcilik programı 5 bölgede başladı
10.11.2023 12:06
9
A+
A-

Avrupa Birliği tarafınca finanse edilen İnovatif Girişimcilik Projesi kapsamında yürütülecek Eğitimde Girişimcilik programı ile ilgili emekler, 17 Şubat itibariyle beş değişik bölgede başladı.
AB Informasyon Merkezi’nden meydana getirilen açıklamaya nazaran, Kıbrıs Türk toplumunda 7 Mayıs’a kadar, on bir (11) ortaokul ve lisede 240 talebe, öğretmenler ve iş dünyasından mentörler ile beraber yürütülmesi hedeflenen eğitimde, Girişimcilik Programı kapsamında 12-18 yaş aralığındaki gençlerin inovatif iş fikirlerini gerçekleştirebilecekleri mini-işletmeler kurmaları, bu mini-işletmelerde üretecekleri ürünleri yada sunacakları hizmetleri pazarlayarak satış yapmaları umut ediliyor.
NI-CO tarafınca yürütülen AB finansmanlı İnovatif Girişimcilik projesi, Kıbrıs Türk toplumu içindeki start-up, girişimcilik ve inovasyon seviyelerinin geliştirilmesini amaçlıyor.
Eğitimde Girişimcilik Programı ile işletme ve girişimcilik kültürünü geliştirmenin mühim bir unsuru olan girişimcilik eğitimini ve deneyimini gençlerle buluşturmak hedefleniyor. 
Kıbrıs Türk toplumunda uygulanacak girişimcilik eğitimi ve öğrencilerin iki ay süresince elde edecekleri deneyimin başarı göstermiş şekilde yürütülebilmesi için iki hafta süresince Şimal İrlanda’dan bu alanda senelerdir emekler yürüten uzmanlar, Carol Fitzsimons (CEO, YENI) ve Alice Quinn, öğrencilere, öğretmenlere ve iş dünyasından mentörlere yönelik eğitimler verecek.
Eğitimde Girişimcilik Programı’na dahil olacak 240 öğrencinin her biri programı tamamladıklarında sertifika alacaklar ve iş insanları ve ilgili kurumların temsilcilerinin oluşturacakları jüri tarafınca mini-işletmeleri değerlendirilerek Kıbrıs Türk toplumundaki en başarı göstermiş mini-işletme belirlenecek.
Eğitimde Girişimcilik programına dahil olacak okullar şu şekilde: 
Canbulat Özgürlük Ortaokulu, BTMK, Lefke Gazi Lisesi, Erenköy Lisesi, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji , Bület Ecevit Anadolu Lisesi, Dr. Fazıl Minik Endüstriyel Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Tecim Meslek Lisesi, Haydarpaşa Tecim Lisesi, Mustafa Kemal Atatürk Meslek Lisesi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.