DOLAR
32,4373
EURO
34,6064
ALTIN
2.384,44
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Eğitim’de hedef :18 yeni okul binası, 20 kişilik sınıflar

Eğitim’de hedef :18 yeni okul binası, 20 kişilik sınıflar
28.09.2023 04:30
4
A+
A-

Koronavirüs salgını sebebiyle büyük kısmı online eğitim olarak devam eden 2020-21 Öğretim Yılı’nın sonuna gelinirken okullarda karne ve diplomaların dağıtımına başlandı.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı, 6-7 Eylül’de başlamasını öngördüğü yeni ders senesinde pandemi koşullarında karşı karşıya eğitimin yapılabilmesi için bir taraftan öğretmen ve destek personelin aşılamaları sürerken bir taraftan da sınıflardaki talebe sayısını azaltacak düzenlemeler yapıyor.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, meslek liseleri dahil orta dereceli okullarda öğrencilerin bugün karne almaya başladığını, bazı okulların yarın da karne vermeye devam edeceğini söylemiş oldu.

İlköğretimde eğitim gören öğrencilerin yarın karne ve tamamlama belgelerini alacağını dile getiren Amcaoğlu, 271 okuldan 53 bin öğrencinin 30 Haziran’a kadar karne ve diplomalarını almalarının tamamlanacağını bildirdi.

“Öğretmenin itibarını kimse zedeleyemez”

Öğretmenliğin mukaddes bir meslek olduğuna vurgu icra eden Amcaoğlu, bilhassa son bir yılda pandemi koşullarına karşın öğrencilerin sağlıklarının öncelikli tutularak eğitim vermeye devam eden öğretmenlerin itibarını kimsenin zedelemesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Yeni ders senesinde 20 kişilik sınıflar için planlama yapılıyor

Amcaoğlu, altı aydır görevde olduklarına işaret ederek bu süre içinde söylediklerini yaparak ilerlediklerini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, okulların altyapılarını güçlendirerek, öğrencilerin 2021-2022 tahsil senesinde 20 kişilik sınıflarda tahsil görmesi için lüzumlu düzenlemeleri ve planlamaları yaptıklarını deklare etti.       

2021-2022 tahsil yılı 6-7 Eylül’de başlamış olacak

2021-2022 Öğretim Yılı’nın 6-7 Eylül’de başlamasını planladıklarını dile getiren Amcaoğlu, salgında muhteşem bir durum yaşanmaması halinde açıklayacakları bilimsel niteliği olan takvime uygun hareket edeceklerini söylemiş oldu.

Aşılama başladı… Eğitimde 155 bin 500 şahıs aşılacak

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitimde, öğretmen,  destek öğretmen, taşımacı, refakatçi ve öteki çalışanların toplamının 155 bin 500 şahıs bulunduğunu kaydederek, dün başlamış olan aşılamayla eğitim sektöründeki tüm çalışanların aşılanacağını açıkladı.

Amcaoğlu, okulların altyapısının pandemi koşullarına uyarlanması için lüzumlu düzenlemelere başlandığını kaydederek, 8 bin öğrencinin eğitim görmüş olduğu bazı okullarda altyapının tamamlandığını, öğrencilerin öteki okullardaki fırsat eşitliğini yakalamaları adına derslik sayılarının düşürtülerek öğrencilerin karşı karşıya eğitime devam etmelerinin sağlanacağını söylemiş oldu.

“18 okul binası yapılacak”

Amcaoğlu, şu anda 14 yeni okul binasının bitme aşamasında bulunduğunu, 15’inci okulun 20 Haziran’da, 16’ncı okulun ise 20 Temmuz’da temellerinin atılacağını; 17’nci okulun inşası için lüzumlu anlaşmasının yapıldığını, 18’inci okulun ise İskele’de yapılması için lüzumlu çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Tartışmalar içinde değiliz, iş yapıyoruz” diyerek kendileri için ilkin öğrencilerin sağlığının geldiğini, sonrasında da eğitim kayıplarının telafi edilebilmesi için Bakanlık olarak lüzumlu yatırım ve çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.