DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

“Eğitimdeki sorunlara çözüm için yol haritasını belirleyin”

“Eğitimdeki sorunlara çözüm için yol haritasını belirleyin”
03.09.2023 18:44
5
A+
A-

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, eğitimdeki sorunların çözümü ile ilgili geç kalmadan yol haritasının belirlenmesini istedi, geçmiş yıllarda yaşanılanları hatırlatarak, Bakanlığa ‘Gene aynı hataya düşmeyin’ uyarısında bulunmuş oldu.

Madde madde taleplerini sıralayan Elmalı, okul binalarının zelzele dayanıklılık ileri tetkiklerinin yapılıp sonuçların kamuoyu ile paylaşılarak, yol haritasının oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, Namık Kemal Lisesi, Dr.Fazıl Minik Sanayi Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi’nin 2023-2024 eğitim yılına iyi mi başlayacağının netleşmesinin koşul bulunduğunu açıkladı.

Elmalı’nın açıklaması şu şekilde:

“6 Şubat depreminin açmış olduğu ve asla iyileşmeyecek derin yaraların tesiri her geçen gün içimizi daha da acıtmaktadır. Depremlerin felaketlere dönüşmesi bencilliğin, açgözlülüğün, denetimsizliğin, bilimden ve eğitimden uzaklaşmanın bir sonucu bulunduğunu biliyoruz.

Ne yazık ki vatanımızda de eğitim ve eğitim sistemiyle ilgili bir oldukca mesele uzun senelerdir çözülmeyi beklemektedir. Mevcut sorunlara uzun senelerdir asla el atılmamış olması, mesele yokmuşcasına davranılması, sorunların bugüne dek daha karmaşık bir hale gelmesine yol açmış, eğitim-öğretimin birçok noktada kaos ortamına dönüşmesine göz yumulmuştur.

En başta Okul binalarının zelzele dayanıklılık ileri tetkiklerinin yapılıp sonuçların kamuoyu ile paylaşılarak, yol haritasının oluşturulması

Namık Kemal Lisesi, Dr.Fazıl Minik Sanayi Meslek Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi’nin 2023-2024 eğitim yılına iyi mi başlayacağının netleşmesi

Sayıları gittikçe artan ve içinden çıkılmaz hale dönüşen, netice alıcı somut adım atılması elzem olan Türkçe-İngilizce bilmeyen öğrenciler mevzusu

Güncellenmesi ihtiyaç duyulan Derslik geçme Imtihan Tüzüğü, Disiplin Tüzüğü benzer biçimde tüzüklerin revize edilmesi ve dönemin gereksinimlerine yanıt verecek duruma getirilmesi

Okul Bütçelerinin kullanımı mevzusunda yaşanmış olan sıkıntıların giderilmesi için

Eğitim Bakanlığı daha çok süre kaybetmeden bir an ilkin harekete geçmeli bu konuların çözümü için zamanı doğru kullanmalıdır.

Geçtiğimiz yıl Yaz tatilini fırsat bilerek, “Okullar kapalı, öğretmen okulda değil” diyerek Öğretmenler Yasasında tek taraflı, öğretmen sendikalarıyla hiçbir istişare yapmadan, dayatma bir yöntemle değişim yapılmaya çalışıldığını UNUTMADIK! Bu anlayışın aynı şekilde bu yıl yaz tatilini beklediği mevzusundaki şüpheler Öğretmenlerimizde ve bizlerde kaygı, tedirginlik ve gerginlik yaratmakla beraber, bu zihniyete karşı hep beraber gene direneceğimizden kimse kuşku duymamalıdır.

Bu çerçevede geçtiğimiz Ekim ayında yaptığımız bırakım ve fiil sonrasında Eğitim Bakanlığı sendikamızla yasanın bütünün görüşülmesi mevzusunda mutabık kalmış ve görüşmeler adım atmıştır. Sadece bilinmelidir ki; iyi niyetimizin istismar edildiğini düşündüğümüz anda yaz aylarındaki eylemlerde olduğu benzer biçimde en sert tepkiyi verecek her türlü fiil ve direniş ortaya konacaktır.

Eğitim Bakanlığını başta yukarıda belirtilen mevzular olmak suretiyle eğitimdeki sorunların çözümü ile ilgili geç kalmadan yol haritasının ortaya konması ve iyi niyetin suistimale dönüşmemesi için bir an ilkin harekete geçmeye çağrı ederiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.