DOLAR
32,2888
EURO
34,7932
ALTIN
2.408,87
BIST
10.264,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

“Eylül ayında yüzyüze eğitim” mevzusu görüşüldü

“Eylül ayında yüzyüze eğitim” mevzusu görüşüldü
21.08.2023 04:25
7
A+
A-

Eğitim Beklemez İnisiyatifi, yüzyüze eğitimin ihtiyaç duyulan koşullarda başlatılması ve kesintiye uğramadan yüzyüze devam edilmesi için eğitimin taraflarıyla başlattıkları temaslara devam ediyor. İnisiyatif, bu çerçevede ilkin Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı  Olgun Amcaoğlu, peşinden da Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri ile görüştü.

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda gerçekleşen ilk görüşmede İnsiyatif temsilcileri, eğitimin mühim bir paydaşı olarak, kendi talep ve beklentilerini bir yazıyla Bakan Amcaoğlu’na sundu..

Görüşme sonrası İnisiyatif adına Eğitim Bakanı ile meydana getirilen görüşmeyi değerlendiren sözcü Nihat Yılmaz, “Biz veliler olarak fazlaca kaygılıyız. Eğitim Bakanlığı Eylül’e hazır bulunduğunu söylüyor; sadece somut kanıtlarını görene kadar kuşkusuz mevcud kaygılarımız devam edecektir. Biz eğitimi bir tek bilimsel niteliği olan boyutuyla değerlendirmiyoruz. Bugüne dek tartışılan aslen eğitimin öğretim bacağı idi. Biz, İnisiyatif olarak evlatlarımızın fizyolojik, ruhsal ve toplumsal gelişimleri için de yaşanmış olan sıkıntıların ve sorunların değerlendirilmesini istiyorduk; sadece, buna dair somut bir bulgu göremedik bunun göz önüne alınmasını istiyoruz. Eğitim Bakanlığımızın her türlü duruma hazırlıklı olması, acil durum planlarıyla hareket etmesi icap ettiğini düşünüyoruz. Değişik bir varyantın ortaya çıkması, aşıların bu varyanta yanıt vermiyor olması şeklinde durumlardır bahsettiğimiz. Bunlar varsayım değil, olasılıktır ve bu olasılıklar dünyada bilim uzmanları tarafınca dile getirilmektedir”, dedi.

İnisiyatif  görüş ve önerilerini, şu beş başlıkta başta Ulusal Eğitim Kültür Bakanı Amcaoğluna ve hükümete iletti:  

-Haziran sonuna kadar okullar açılmış olması gerekirdi ve bunun yerine dershaneler, yaz okulları ve etüdler açıldı.

-Eğitim Bakanlığı aşının olabileceği ve olamayacağı durumlar için alternatifli stratejiler geliştiriyor olması gerekmektedir.

-Eylül ayında okulların açılması yetmez, her koşulda açık kalması için ihtiyaç duyulan koşullar sağlanmalıdır ve bakanlığın bu mevzuda destek istemesi halinde, İnisiyatif devamlı destek sağlamaya hazırdır.

-Veliler alınan kararlarda göz ardı edilmemeli, paydaşlardan biri olarak kabul edilerek, planlama ve karar süreçlerinde katkı sağlamalıdır.

-İnisiyatif, başlatmış olduğu gözlemci statüsünü koruyacak ve hem velilerin hem de öğrencilerin sesi olabilmek adına süreci ortaklaşa iş ve çözüm üretme bakış açısıyla, yakından takip edecektir. Çıkacak yüzyüze eğitim planının şekilleri değerlendirilerek, İnsiyatif kendi pozisyonunu netleştirecek ve yüzyüze eğitimin lüzumlu önlemlerin alınmaması sebebiyle kesintiye uğrayacağı tesbit edilirse, başka eylemler gerçekleştirecektir.   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.