DOLAR
32,3321
EURO
34,8373
ALTIN
2.405,87
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Fotoğraf sanatının inceliğini ustasından dinlediler

Fotoğraf sanatının inceliğini ustasından dinlediler
20.10.2023 21:43
4
A+
A-

Montessori eğitim sistemi ile 0-6 yaş grubu ufaklıklara kreş ve anaokulu hizmeti veren Kıbrıs Montessori Okulları’nın Girne şubesi dün düzenlemiş olduğu sanat etkinliği kapsamında ülkemizin tanınmış Fotoğraf Sanatçısı Semra Beyhanlı’yı ziyaret etti

Fotoğraf sanatının inceliğini ustasından dinlediler

Girne Montessori Okulu öğrencileri, “Sanat” etkinliği kapsamında Kıbrıslı Türk tanınmış Fotoğraf Sanatçısı Semra Beyhanlı’yı Ağırdağ’daki sanat atölyesinde ziyaret etti.

Çocuklar ziyaret kapsamında ilkin “Limonlu Hanay” olarak malum hanaydaki Beyhanlı’nın sanat atölyesini gezdi, peşinden resmin ustası Semra Beyhanlı’dan fotoğraf yapmanın inceliklerini öğrendi.

Girne Montessori Okulu evlatları,  etkinlik çerçevesinde Beyhanlı ile beraber fotoğraf yapma şansı buldu.

Fotoğraf Sanatçısı Semra Beyhanlı, Montessori evlatları ile beraber hanayın avlusunda bulunan ve hanaya adını veren asırlık Limon ağacının altında sulu boya ile fotoğraf emek vermesi yapmış oldu.

Çocuklar, görkemli bir tabiat ve usta bir sanatçı eşliğinde dilediği resimleri sulu boya ile çizdi.

Girne Montessori Okulu evlatları resimlerini yaptıktan sonrasında sergi salonunu gezdi, salondaki resimleri inceledi.

Fotoğraf Sanatçısı Semra Beyhanlı, Girne Montessori Okulu’nu Kıbrıs mutfağına özgü tatlardan oluşan ikramı ile ağırlandı.

Girne Montessori Okulu’nun “sanat” etkinliği çerçevesinde Fotoğraf Sanatçısı Semra Beyhanlı’ya yapmış olduğu ziyaretine Kıbrıs Montessori Okulları Eğitim Direktörü Hatice Muntazam de birlikte rol aldı.

 

Muntazam: Fotoğraf sanatının inceliklerini ustasından öğrendiler

Kıbrıs Montessori Okulları Eğitim Direktörü Hatice Muntazam, 30 yıl ilköğretim öğretmenliği meydana getiren Semra Beyhanlı’nın bununla birlikte fotoğraf sanatçısı bulunduğunu belirterek, Türkiye’de ve KKTC’de birçok sergi açtığını kaydetti.

Muntazam, hem üretken bir insanoğlunun zihinlerinde kalması hem de fotoğraf sanatının inceliklerini ustasından öğrenmeleri amacı ile Girne Montessori Okulu çocuklarını ilköğretim öğretmeni ve fotoğraf sanatçısı Semra Beyhanlı ile buluşturduklarını kaydetti.

Hatice Muntazam, oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirildiğini ifade ederek Fotoğraf Sanatçısı Beyhanlı’ya nezaketinden dolayı da teşekkür etti.

semra.jpg

Beyhanlı: Montessori eğitim sistemi hayalimdi

Fotoğraf Sanatçısı Semra Beyhanlı, 30 yıl ilköğretim öğretmenliği yaptığını ve Montessori sisteminin aslen daima hayal etmiş olduğu bir eğitim sistemi bulunduğunu kaydetti.

Evlatların gerçek bilgiyi 5 duyu organı ile öğrenebileceğine ve ruhlarının sıkışmaması için eğitimin kalıplara sokulmaması gerektiğine inandığını söyleyen Semra Beyhanlı şunları söylemiş oldu:

 “Ben sanatçı ruhlu bir insanım ve 30 senelik öğretmenlik hayatımda hep Montessori eğitim sistemini hayal ettim. Evlatların ruhunun okullarda ne kadar sıkıştığını, kalıplara sokulduğunu ve zorlayarak bir tarafa yönlendirildiğini görmek beni hep rahatsız ediyordu. Öğretmenlik hayatımda bu sistemin bilincinde olmayarak, eğitimi, oyunlara dönüştürerek, geziler düzenleyerek hafifletmeye çalışmadım. Fakat tabiî ki, müfredatı da uygulamak zorundayız. Şimdi benim hayalim olan eğitim sistemi Kıbrıs Montessori Okulları’nda veriliyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.