DOLAR
32,2737
EURO
34,8312
ALTIN
2.417,82
BIST
10.273,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C

Geleneksel karşılıklı okul ziyaretleri başladı

Geleneksel karşılıklı okul ziyaretleri başladı
19.08.2023 05:39
2
A+
A-

 İki Toplumlu Birleşik Kıbrıs Öğretmenler Platformu, geleneksel okul ziyaretleri kapsamında Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu ve Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’nu ziyaret ediyor.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs’ın güneyinde örgütlü Kıbrıslı Rum İlerici Öğretmenler Grubu’ndan öğretmenler, Ledra Palace geçiş kapsında, ziyaretlere başlamadan açıklamalarda bulunmuş oldu. Platform şubatta da Kıbrıs’tın güneyindeki bazı okullara ziyaret düzenleyecek.

EYLEM: “ÇÖZÜME, BARIŞA ÇOK İHTİYAÇ VAR”

KTOEÖS Başkanı Selma Fiil, Ledra Palace geçiş noktasında basına yapmış olduğu açıklamada,  öğretmenlerin Kıbrıs’ın tekrardan birleşmesi ve sulh kültürünün gelişmesinde mühim aktörlerden bulunduğunu kaydetti.

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Ortadoğu’da yaşanmış olan çatışmalar dikkate alındığında bugünlerde adada çözüme ve barışa oldukça gereksinim duyulduğunu belirten Fiil, Platform olarak düzenledikleri faaliyetlerde çözüm isteğini dile getirdiklerini söylemiş oldu.

Fiil, amaçlarının iki toplumun yakınlaşması, ortaklık yapması ve çözüm bulunduğunu beyan etti.

TEL: “AMAÇ BARIŞA HİZMET”

KTÖS Başkanı Emel Tel ise, Platform altında işbirliğinin, kapıların açıldığı 2004’te başladığını, öğretmenler olarak, hoşgörü ve sulh kültürünün gelişmesi için beraber emek verme ve diyaloğun mühim bulunduğunu söylemiş oldu.

Platform altında güneydeki meslektaşlarıyla, adanın askersizleştirmesi için, silahlanmaya karşı ve Akdeniz’deki gelişmeler karşısında neler yapabileceklerini sürekli olarak görüştüklerini kaydeden  Tel, “Amaç barışa hizmet etmektir” dedi.

AHNİODİS: “OKULLARA TOPLU ZİYARETLER YAPILMALI”

Christos Ahniodis, karşılıklı düzenledikleri ziyaretlerin oldukça yararlı bulunduğunu, eğitim mevzuları ve Kıbrıs problemi üstünde görüş birlikleri sağladıklarını, Platform olarak Kıbrıs için en uygun çözümün iki bölgeli federal bir çözüm olduğu mevzusunda aynı görüşü paylaştıklarını söylemiş oldu.

Öğrencilerin 1950, 1960 ve 1970’lerde yaşananları yansız olarak değerlendirmesin teşvik edilmesi mevzusunda da ortak görüşün bulunduğunu belirten Ahniodis, son iki yılda hayata geçirilen Imagine programı yardımıyla pek oldukça Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğrencinin bir ayara gelmesi ve arkadaşlık kurmasının yolunun açıldığını, ansak yapılması ihtiyaç duyulan şeyin, öğrencilerin ara bölgede değil karşılıklı olarak “okul saatleri içinde topluca ziyaretler” yapmasının sağlanması bulunduğunu söylemiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.