DOLAR
32,3450
EURO
34,8014
ALTIN
2.390,27
BIST
10.235,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Güneydeki okullarda 72 saatte kontrol zorunluluğu

Güneydeki okullarda 72 saatte kontrol zorunluluğu
02.12.2023 03:52
0
A+
A-

Güneydeki epidemiyolojik tablonun ağırlaşması üstüne bugün toplanan Bakanlar Kurulu, yeni önlemler kararlaştırdı.

Kıbrıs radyosunun aktardığına gore, Noel tatilinde olan tüm hususi ve devlet ilk ve orta eğitim okulları 10 Ocak’ta; anaokulu ve kreşler 7 Ocak’ta açılacak. Tüm talebe, öğretmen ve öteki okul mensubunun 48 saatlik negatif sonuçlu süratli kontrol ibraz etmesi mecburi hale getirildi. 10 Ocak itibarıyla ilköğretim öğrencilerinden (hususi ve devlet) haftada iki kez negatif sonuçlu süratli kontrol istenecek.

Ortodoks Hristiyanların suları kutsamak için denize haç attıkları Theofania Yortusu da olan 6 Ocak itibarıyla evlerde bir araya gelmesine müsaade edilen şahıs sayısı, 12 yaşına kadar olan çocuklar hariç, 10’a düşürüldü. Aynı tarih itibarıyla kiliseler ve yakarma yerlerinde olmasına izin verilen azami şahıs sayısı 200 olarak belirlendi, kişilerin bu tür bölgelere girişlerinde bez maske kullanımının yasaklanması tavsiye edildi.

10 Ocak itibarıyla restoran, eğlence ve dinlence merkezleri, düğün ve vaftiz şeklinde organizasyonlara katılacak azami şahıs sayısı 200 olacak.

Uzaktan (web) emek harcama oranı da 10 Ocak itibarıyla yüzde 50’ye yükseltildi.

Gene 6 Ocak itibarıyla pozitif olay ile temaslı olanların, aşı yada hastalığı geçirme durumlarına bakılmaksızın, temas gününden sonraki 3’üncü ve 5’inc gün süratli kontrol yada PCR yaptırması mecburi hale getirildi.

Kıbrıs’ın güneyindeki epidemiyolojik durumuna bakıldığında Omicron varyantının ülkeye çeşitli ülkelerden giriş yapmış olduğu saptaması sebebiyle Afrika ülkeleri Cenup Afrika, Namibya, Lesoto, Eswatini, Zimbabve, Mozambik, Malavi, Botsvana’dan gelenlere uygulanmakta olan mecburi karantina uygulamasına 6 Ocak’ta son veriliyor.

6 Ocak itibarıyla Kıbrıs’ın güneyine  giriş icra eden ve PCR testi yaptırmayı reddedenler 14 günlük karantinaya alınacak ve en erken, PCR yaptırmaları şartıyla 7’nci gün karantinadan çıkabilecek. 6 Ocak’tan itibaren Kıbrıs’ın güneyine  gidecek 12 yaş ve üstü tüm yolculardan 72 saatlik negatif sonuçlu PCR ibraz etmeleri istenecek.

Mevcut önlemlerin yürürlük zamanı de 31 Ocak’a kadar uzatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.