DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

“Güvenli eğitim için aşılama ve PCR testi koşul”

“Güvenli eğitim için aşılama ve PCR testi koşul”
25.10.2023 13:44
5
A+
A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), karşı karşıya eğitime sıhhatli ve güvenli dönebilmenin en erken yolunun aşılama ve daha oldukça PCR testi yapmaktan geçtiğini belirtti.
KTÖS’ten meydana getirilen yazılı açıklamada, her yerin kapalı olduğu bu zamanda öğretmenlerin görevlerine devam ettiğini, ödev ve sorumluluklarını öğrencilere ulaşarak özveri ile yerine getirdiğini kaydederek, “Ortak paydamız ve temel hedefimiz karşı karşıya eğitime sıhhatli ve güvenli bir halde kavuşmaktır” dedi.
 “Aşı Planlama Şeması” 2. aşamasında okullarda vazife alan her insanın aşılanması kararını doğru bulduklarını ve bunun bir an ilkin hayata geçirilmesi icap ettiğini belirten KTÖS, aşılama öncelik şemasında öğretmenlerle beraber öğrencileri de ön sıralarda tutarak okullarda yüze yüze eğitimi sıhhatli ve güvenli şekilde başlatmak icap ettiğini söylemiş oldu.
KTÖS mevzuyla ilgili Sıhhat Bakanlığı’na şu soruları da yöneltti.;
“Planlama yapabilmek için Sıhhat Bakanlığı tüm eğitimcilerin kimlik/sıhhat bilgilerine haiz mi? 
Öğretmenlerin, okul çalışanlarının ve öğrencilerin aşılanması mevzusuyla ilgili planlama iyi mi işleyecek, öncelik kime verilecektir?
Eğitimcilere ve öğrencilere aşılama ne süre başlanacak ve ne süre aşılama tamamlanacak?
Aşı yaptırmak istemeyenler ile ilgili bir çözüm planınız var mı?
Birinci Aşama aşılama grubunda kaç kişiye aşı yapılmış oldu ve kaç aşı sonrası öğretmenlerin aşılanmasına başlanabilecek?
Tüm öğretmen, talebe ve okul çalışanlarının aşılanması için kaç doz aşı gereklidir?”
KTÖS, Sıhhat Bakanlığı’nın toplumun merak etmiş olduğu soruların yanıtını erken zamanda paylaşması icap ettiğini belirterek, okulları güvenli bir halde tekrardan açmanın aşılama ile sürdürülebilir olacağı gerçeğinden hareketle, öğrenciler dahil okullarda görevli her insanın bir an ilkin aşılanması için “Eğitim Bilim Danışma Kurulu” çerçevesinde işbirliğine hazır olduklarını da altını çizdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.