DOLAR
32,1755
EURO
34,6886
ALTIN
2.440,51
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Güzelyurt’ta iklim değişikliği eğitimi verildi

Güzelyurt’ta iklim değişikliği eğitimi verildi
01.09.2023 01:18
11
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi kapsamında, Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu ile Güzelyurt Özgürlük İlkokulu öğrencilerine gezici enerji ve çevre laboratuvarında, su ve enerji tasarrufu ile iklim değişikliği mevzusunda uygulamalı eğitim verildi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya nazaran, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, “İklim Değişikliği” eğitimi verilen Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu ile Güzelyurt Özgürlük İlkokulu’nu ziyaret etti. 
Cumhurbaşkanı ve eşi, okullara gelişinde, Güzelyurt Kaymakamı Cenk Orakçıoğlu, Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu Müdürü Zekiye Yoncacı, Güzelyurt Özgürlük İlkokulu Müdürü Ayşe Ertürk Şan, öğretmenler ve öğrenciler tarafınca çiçeklerle karşıladı.

Öğrencilere hitaben yapmış olduğu konuşmada Akıncı, “Güzel okulunuzu ve güzel evlatları ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum” diyerek, iklim değişikliği mevzusunda aldıkları eğitimle ilgili öğrencilere sorular sordu, çocuklar da öğrendiklerini söyledi.

“OKULDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ EVDE DE UYGULAYIN”

Enerji, su tasarrufu ve iklim değişikliği farkındalığı üstüne çocuklarla söyleşi eden Cumhurbaşkanı Akıncı, çocuklardan, okulda öğrendiklerini evlerinde ve ilerleyen yaşamlarında da uygulamalarını istedi.

“İklim değişikliğine karşı el birliği ile savaşım etmeliyiz, şu sebeple bunu yapmazsak, güzel dünyamızı kaybederiz, başka dünya yok” diyen Akıncı, evlatların çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladı.

Avustralya’da günlerdir devam eden yangına dikkat çekerek, çevre felaketlerine vurgu icra eden Cumhurbaşkanı Akıncı, evlatların bugün öğrendiklerinin geçmişte tam olarak uygulanmaması ve iklim değişikliği sonucu bugün felaketlerin yaşandığını söyledi.

İlkokul öğrencileri içinde iklim değişikliği farkındalığının artırılması; ülke genelinde enerji tasarrufu ve geri dönüşüm mevzularında alışılagelmiş davranışların değiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlikte, öğrencilere iklim değişikliği ve küresel ısınmayla savaşım mevzularında data verildi, TÜBİTAK tarafınca iklim değişikliği mevzusunda hazırlanan kitaplar dağıtıldı.

 

TEMİZ DÜŞÜN YEŞİL OKULLAR PROJESİ’NİN AMACI

“Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi”, ilköğretim öğrencileri ile öğretmenleri içinde iklim değişikliği farkındalığının artırılması; ada genelinde enerji tasarrufu ve geri dönüşüm mevzularında alışılagelmiş davranışların değiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanlığı, Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi kapsamında yürütülen eğitim çalışmalarında, enerji tasarrufu, çevre koruma, su tasarrufu şekilleri, iklim değişikliği, enerji çeşitleri, yenilenebilir enerji, geri dönüşüm mevzuları ele alınıyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Güvenir Vakfı ile işbirliğiyle sürdürdüğü projede, ilkokullardaki eğitimler Prof. Dr. Şerife Gündüz ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Danışmanı İlkşen Varoğlu Atik ile Cumhurbaşkanlığı Çevre Teknik Komitesi Üyeleri, Yakın Doğu Üniversitesi Çevre Eğitimi ve Yönetimi doktora öğrencileri tarafınca veriliyor. Cumhurbaşkanlığı, Temiz Düşün Yeşil Okullar Projesi, KKTC genelinde altı bölgede, altı ay sürecek.

“İklim Değişikliği” temalı eğitimler daha ilkin, Türkmenköy İlkokulu, Akova -Yıldırım İlkokulu, Balıkesir Meriç İlkokulu, Bellapais School, Alsancak İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu, Doğancı İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu ve Akdoğan İlkokulu’nda verilmişti. 

akinci-guzelyurt-ilkokulu-(9).jpg

akinci-guzelyurt-ilkokulu-(11).jpg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.