DOLAR
32,2259
EURO
34,8082
ALTIN
2.431,29
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

‘Hane halkına yardım’ hususi eğitime gidecek

‘Hane halkına yardım’ hususi eğitime gidecek
21.09.2023 10:16
5
A+
A-

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü sebebiyle Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı Günay Kibrit ve beraberindeki heyeti kabul etti. 
Kabulde, bakanlığa bağlı İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ile Denetleme Değerlendirme Kurul Başkanı Ahmet Karahan da hazır bulunmuş oldu.

KİBRİT, ÖZEL EĞİTİM TÜZÜĞÜ’NE VURGU YAPTI
 
Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye gore, Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı Günay Kibrit, 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Farkındalık Günü bulunduğunu anımsatarak, bu anlamlı günde kendilerini kabul etmiş olduğu için Bakan Cemal Özyiğit’e teşekkür etti.
Kurulun yakın bir zamanda kurulmasına karşın yoğun bir halde çalıştığını, bilhassa oluşturulan komitelerde ilk etapta tespit edilen üç ana probleminin çözümü üstünde emekler yürüttüklerini söyleyen Kibrit, bunlarda birinin Hususi Eğitim Tüzüğü bulunduğunu belirtti.
Bakan Özyiğit’in hususi eğitime verdiği önemin ve bu yönde attığı adımların bilincinde olduklarını belirten Kibrit, Hususi Eğitim Tüzüğü’nün Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yasası altında tamamlanarak hayata geçirilmesi yönünde Bakan Özyiğit’e taleplerini ilettiklerini söylemiş oldu.
Kurul olarak ek olarak üniversitelerde engelsiz kampüslerin yaratılması yönünde adımlar atılması için istekleri bulunduğunu ifade eden Kibrit, üniversitede okuyan belirli sayıda engelli öğrenciye de burs verilmesinin eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılması adına mühim bir adım olacağına dikkat çekti.

ÖZYİĞİT: HANE HALKINA YARIM KALEMİ BÜTÜNÜYLE ÖZEL EĞİTİME AYRILDI 

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ziyaretlerinden dolayı Günay Kibrit ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
Bakan Özyiğit, göreve geldikleri günden itibaren hususi eğitime ayrı bir ehemmiyet verdiklerini, bu bağlamda da bütçe içinde geçtiğimiz yıl Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na ayrılan hane halkına yardım kalemini bütünüyle hususi eğitime ayırdıklarına dikkat çekti.
Bu kaleme ayrılan bütçeyle hususi gereksinim duyan öğrencileri taşımak amacıyla iki hususi vasıta alınarak gelecek günlerde devreye konulacağını vurgulayan Özyiğit, “Engelli hiçbir kardeşimizin eğitime uzak kalmaması için uğraş vermekteyiz. Onları her ne olursa olsun eğitime ulaştırmak bizim görevimizdir” dedi. 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YASAL ZEMİNE KAVUŞTURULACAK”

Ulusal Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Hususi Eğitim Yasası’nın öncelikli hedefleri içinde bulunduğunu belirterek, engelli öğrencilerin alacağı eğitim ve ülkenin genel yaşamına katılımlarını sağlamak adına üstünde emekler meydana getirilen yasanın son aşamaya geldiğini ve hususi eğitimin gelecek günlerde yasal bir zemine kavuşturulacağını belirtti.
Engelsiz bir yaşam oluşturulması ve engellerin tümüyle ortadan kaldırılması adına tüm kamu kurum kuruluşları ve hususi sektörün el birliğiyle çalışmasının önemine dikkat çeken Özyiğit, engellilerin istihdamı mevzusunda da devletin uzun süredir lüzumlu adımları atmadığını ve bunun ciddi bir eksiklik bulunduğunu dile getirerek, bu yönde adımlar atılması için lüzumlu girişimleri yapacaklarını beyan etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.