DOLAR
32,3848
EURO
34,7861
ALTIN
2.398,64
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

“Hedef Eylül’de karşı karşıya eğitim”

“Hedef Eylül’de karşı karşıya eğitim”
11.09.2023 15:09
2
A+
A-

Başbakan Ersan Saner, karşı karşıya eğitim başlaması için aşılamanın gerekliliğine işaret ederek, Türkiye’den gelecek “ciddi oranda” aşı yardımıyla, aşılamanın hızlanacağını ve Eylül ayında karşı karşıya eğitimin başlamasının önünün açılacağını söylemiş oldu.

Saner, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı’yı kabul etti.

Başbakanlık Onur Salonu’nda yer edinen görüşmede, gelecek dönemde yükseköğrenimin durumu, karşı karşıya eğitimin başlaması ve artan üniversite ve talebe sayısıyla beraber YÖDAK’ın yapısının güçlendirilmesi görüşüldü.

 

Saner: “Üniversitelerde verilen eğitimin örneksiz, kaliteli ve dünyayla rekabet içinde olabilmesi bizim için ehemmiyet arz ediyor”

Saner, ülkedeki tüm üniversitelerin bağlı olduğu ve bu üniversitelerin denetim ve planlanmasını meydana getiren tek kurum olarak YÖDAK’ın vazife ve sorumluluklarının oldukça büyük bulunduğunu söylemiş oldu.

Saner, “Üniversitelerimizin verdiği eğitimin örneksiz, kaliteli ve dünyayla rekabet içinde olabilmesi bizim için ehemmiyet arz etmektedir. Bu vazife de sizin omuzlarınızdadır” dedi.

Saner, karşı karşıya eğitimin başlamasına yönelik göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmaya başladıklarını, 16 Aralık’ta 6 bakanla toplanıp gezim ve yükseköğrenim sektöründe neler yapabilecekleri görüştüklerini, arkasından da, rektörlerin önerilerini de dinleyerek, mezun olma aşamasındaki 13 bin 500 öğrenciyi pandemi sürecinde adaya getirdiklerini hatırlattı.

 

“Ülkedeki COVID-19 olay sayıları bu şekilde giderse, ‘Yeşil’ ülke olacağız”

Hükümetin pandemi sürecini oldukça iyi yönettiğini ve salgına yakalanan ve salgından yaşamını kaybeden insan sayısına bakıldığında KKTC’nin en iyi durumdaki ülkelerden biri bulunduğunu kaydeden Saner, “Dünyadaki ilk 10 ülke içinde bulunduğumuzu gururla söyleyebilirim. Hatta bu rakamlar bir süre daha devam ederse “yeşil ülke” kategorisinde olacağız ve bu bizi yükseköğrenimde avantajlı kılacak” dedi.

 

“Türkiye’den ciddi oranda aşı gelecek”

Saner, KKTC’ye gelen coronavirüs aşılarıyla ilgili de data vererek, iki gün ilkin Türkiye Cumhuriyeti üstünden, TC Cumhurbaşkanı’nın direktifleriyle 50 bin doz daha aşı geldiğini ve Türkiye’den gelen aşı miktarının 190 bin doza ulaştığını hatırlattı. Saner, bugün de AB’den 21 bin doz daha aşı geldiğini kaydetti.

Gelecek günlerde AB’den 20 bin doz aşının daha gelmesinin beklendiğini ifade eden Saner, “Bundan da önemlisi, Anavatan ile sürdürdüğümüz istişareler sonucunda, oldukça ciddi bir miktar aşı daha gelecek. Bu aşılar yardımıyla karşı karşıya eğitimin başlamasının önünü açacağız” dedi.

Saner, gelecek dönem için rektörlerle toplantılarına şimdiden başladıklarını da söyleyerek, ülkenin hem “yeşil ülke” olarak, hem de öğrencilerin ülkeye ulaştıktan sonra bulacağı avantajlar mevzusunda şimdiden bilgilendirilmesinin önemine vurgu yapmış oldu.

 

Avcı: “YÖDAK’ın da üniversitelerle aynı paralelde gelişmesi gerek”

YÖDAK Başkanı Avcı da konuşmasında, gelişen ve sayısı artan üniversitelerin daha verimli koordinasyon ve planlanmasının yapılabilmesi için YÖDAK’ın daha kuvvetli bir yapıya haiz olması icap ettiğini belirterek, “YÖDAK kurulduğunda ülkede 2-3 üniversite, 10-15 bin talebe sayımız vardı. Bugün 85 bini etken 100 bin talebe, 21’i etken, 12 sırada bekleyen üniversite var” şeklinde konuştu.

 

“Hedef Eylül’de karşı karşıya eğitim”

Başbakan Saner’in ülkenin en mühim ana arterlerinden kabul edilen yükseköğrenime olan hassasiyetini bildiğini ifade eden Avcı, YÖDAK’ın güçlendirilmesi için lüzumlu desteği alacaklarına inanç belirtti.

Karşı karşıya eğitim öncesinde bilimsel niteliği olan kadro ve üniversite çalışanlarının aşılanması için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Avcı “Ortak hedefimiz karşı karşıya eğitim için eylül ayına hedef koyduk. İnşallah, bu emekler netice verecektir” dedi.

Haber: Cemre Peral Yanıker (TAK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.