DOLAR
32,2104
EURO
34,7705
ALTIN
2.450,25
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C

“Hem sıhhat hem de eğitimden endişeliyiz”

“Hem sıhhat hem de eğitimden endişeliyiz”
13.10.2023 19:25
2
A+
A-

Yeni eğitim yılının her zamankinden fazlaca değişik başladığını özetleyen Veli Hatice Erçika Oy, evlatların okul havası almadan üniforma giymeden yeni bir ders yılına başladıklarını söylemiş oldu.

Mart ayında uzaktan eğitimi azca da olsa tanıdıklarını sadece birden fazla evladı olan ailelerde uzaktan eğitimin ciddi sıkıntılara yol açtığını ifade eden Veli Özlem Göktepe, yeni eğitim yılına motivelerinin düşük olarak başladıklarını söyledi. 

Yeni eğitim yılına oldukça buruk başladıklarını kaydeden Veli Arzu Türkcephe, uzaktan eğitme Mart ayında evlatların azca da olsa başladığını sadece stresli olduklarını kaydetti.

Mart ayında online sistemi denediklerini sadece çokta başarıya ulaşmış sonuçlar çıkmadığını ifade eden Veli Sumru Gingi Tezkan, bu başarısızlığın öğretmenlerden kaynaklanamadığını söylemiş oldu.

Devrim DEMİR

Ülkede yaşanmış olan salgın sebebiyle Mart ayında yarıda kesilen eğitim altı ay sonrasında dün ‘online’ olarak tekrardan başladı. Çocuklar yeni eğitim yılına sınıfta değil, odalarında başladı.

Ulusal Eğitim Bakanlığı devlet okullarında dün yeni ders yılının kitaplarını öncelik kırsal kesimlerde olmak suretiyle dağıtmaya başladı.

Veliler, öğretmenlerin yayımladığı saat aralığı ile bölgelerindeki okullara giderek yeni eğitim yılına ilişkin kitapları teslim aldı.

‘Ilkin sıhhat’ diyen veliler öğretmenlere güvendiklerini sadece ülkede alt yapı eksikliğinin eğitimde de olduğuna dikkati çekerek zor bir döneme girdikleri düşüncelerini belirtti.

Veliler, uzaktan eğitime Mart ayında başladıklarını öğretmenlerin ilgi ve yardımı ile evlatların 2019-2020 yılı Eğitim Yılını tamamladıklarını, 2020-2021 Eğitim Yılının ise bu şekilde başlamış olacağı için mutsuz olduklarını söylediler.

Ders zili çalmadan süregelen yeni eğitim senesinde, veliler YENİDÜZEN’e konuştu.

Kitap dağıtımı Cuma’ya kadar tamamlanacak…

İlköğretim Dairesi’nden edinilen bilgiye nazaran, yeni eğitim yılına ilişkin kitapların dağıtımına dün başlandı. Kitap dağıtımına kırsal bölgelerden başlandı, tüm ilkokullara kitap dağıtımı Cuma gününe kadar tamamlanacak.

 Kitaplar saat aralıkları ile dağıtıldı…

Kırsal bölgelerde bulunan ilkokullarda kitap dağıtımı salgın da dikkate alınarak saat aralıkları ile dağıtıldı. Birinci sınıflardan beşinci sınıflara kadar saat aralıkları konulmuş olan dağıtımda, veliler okullar kurulan stantlardan öğretmenlerin yönlendirmesi ile kitapları teslim aldı.

 

VELİLER NE DEDİ? VELİLER NE DEDİ?  

 

Hatice Erçika Oy: “Çocuklar hala dinlence modunda”

Yeni eğitim yılının her zamankinden fazlaca değişik başladığını özetleyen Hatice Erçika Oy, evlatların okul havası almadan, üniforma giymeden yeni bir ders yılına başladıklarını söylemiş oldu.

Oy, “Ders zilini duymadan, okul kokusu almadan yeni bir eğitim yılına başladık. Uzaktan eğitim için alt yapı eksiklikleri olan bir ülkede biz çocuklarımıza yeni eğitim yılını iyi mi anlatacağız? İnternet esasen muntazam kullanılmaz, bu şartlarda eğitimde ne kadar verimli olacaklar? Çocuklar hala dinlence modunda, biz velilere büyük görevler düşüyor.”

Özlem Göktepe: “Motivemiz fazlaca düşük”

Mart ayında uzaktan eğitimi azca da olsa tanıdıklarını sadece birden fazla evladı olan ailelerde uzaktan eğitimin ciddi sıkıntılara yol açtığını ifade eden Özlem Göktepe, yeni eğitim yılına motivelerinin düşük olarak başladıklarını söyledi. 

Çocuklarına eğitim veren öğretmenlerinden oldukça memnun olduklarını sadece uzaktan eğitimle karşı karşıya eğitimin fazlaca değişik bir kavram bulunduğunu kaydeden Göktepe, “Motivemiz fazlaca düşük, mutsuz bir eğitim yılına başladık. Öğretmenlerimiz velileri bilgilendirerek motive etmeye çalıştı fakat uzaktan eğitimin hem çocuklar hem veliler için fazlaca zor olacağı düşüncesindeyim.”

Arzu Türkcephe: “Sıkıntılı bir yıl olacak ”

Yeni eğitim yılına oldukça buruk başladıklarını kaydeden Arzu Türkcephe, uzaktan eğitme Mart ayında evlatların azca da olsa başladığını sadece stresli olduklarını kaydetti.

Türkcephe, “Öğretmenlerimize güvenimiz tam. Bizlere destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar, çocuklarımız için karşı karşıya eğitimden yanayız fakat sağlıkta mühim. Nerden baksak oldukça sıkıntılı bir yıl bizi bekliyor, ne yapacağımızı bizde bilmiyoruz. Çocuklar okul kokusu almadan altı aydır evde. Karnelerini hüzünlü aldıkları benzer biçimde yeni eğitim yılı da aynı şekilde başladı. En kısa sürede evlatlarımızın sıhhatli bir halde okullarına dönmesini diliyoruz.”

Sumru Gingi Tezkan: “Online eğitime çocuklar hazır değil”

Mart ayında online sistemi denediklerini sadece çokta başarıya ulaşmış sonuçlar çıkmadığını ifade eden Sumru Gingi Tezkan, bu başarısızlığın öğretmenlerden kaynaklanamadığını söylemiş oldu.

Kapanma sürecinde öğretmenlerin çocuklar ile oldukça yakından ilgilendiğini, derslerini web üstünden başarıya ulaşmış bir halde sürdürdüklerini sadece ülke genelinde alt yapı eksikliğinin her anlamda yüzünü gösterdiğini ifade eden Tezkan, “Online sisteme hazır değil ne veliler ne çocuklar. Yeni eğitim senesinde çocuklar zor adapte olurken, direk web üstünden yapılacak olan eğitim mevzusunda kaygılarım var.”

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.