DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

“Her insana eşit eğitim”

“Her insana eşit eğitim”
28.01.2024 11:40
8
A+
A-

Başbakanlık’tan Bir Proje Daha: İTÜ ile Beraber Ufaklıklara ve Gençlere Yaz Kursu Başbakanlığın her insana eşit eğitim olanağı sunma amacıyla sürdürdüğü faaliyetler hızla devam ediyor.

Bu çerçevede, Arabahmet’teki İyilik Evi’nde bayanlar için oluşturulan okuma yazma kursları ve çocuklar ve gençler için felsefeden tiyatroya kadar çeşitli alanlarda verilen eğitimler devam ederken, İstanbul Teknik Üniversitesi Devamlı Eğitim Merkezi ile varılan antak kalma doğrultusunda 2 Temmuz (bugün) zamanı itibarıyla da, rehber öğretmenler tarafınca belirlenen elli öğrenciye, yaz döneminde, iki ay süresince sürecek, yabancı dil, bilgisayar, etkili kontakt, felsefe ve süratli okuma kursları verilmeye başlandı. Kursların başlaması dolayısıyla İTÜ Devamlı Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Başbakan Tufan Erhürman, seçkin ve köklü üniversitelerimizden İTÜ ile beraber başlattıkları projenin coşku verici bulunduğunu, proje yardımıyla elli civarında çocuğumuza ve gencimize, son aşama güzel ve çağıl bir mekanda, yabancı dil, bilgisayar, felsefe benzer biçimde alanlarda kursların verileceğini, bu sayede evlatların ve gençlerin hem yaz tatillerini dolu dolu değerlendireceklerini, hem de özelde yeni öğretim yılına, genel anlamda de geleceğe daha donanımlı bir halde hazırlanmalarının sağlanacağını söylemiş oldu.

Başbakan Tufan Erhürman sözlerine şu şekilde devam etti: “Göreve geldiğimiz günden bu yana,Gençlik Dairemiz, Evkaf Genel Müdürlüğümüz ve çeşitli üniversitelerimizle beraber pek oldukça projenin hazırlıklarını yaptık. Bu projelerin bir kısmı hayata geçti, bir kısmı da oldukça kısa bir süre içinde hayata geçecek. Şu an itibarıyla Arabahmet İyilik Evi’nde, Başbakanlığın koordinatörlüğünde, 21 hanım okuma yazma kurslarına devam ediyor. Aldığım data bu sayının her gün artmaya devam ettiğidir. Bunun yanında gene İyilik Evi’nde, Gençlik Dairemizin koordinatörlüğünde yeni kurslar başladı. Evkaf Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla beraber devam eden bu kurslarda çocuklarımız ve gençlerimiz, tiyatrodan felsefeye, spora kadar çeşitli alanlarda faaliyetler yürütüyor, eğitimler alıyor. Hanımlarımıza yönelik olarak, okuma yazma kursları yanında, ilk yardım ve sıhhat kursları da açtık. Kısa bir süre içinde üniversitelerimizle ve bazı hususi okullarımızla beraber yürüttüğümüz emekler hakkında da kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bu projelerin tümünde temel hedefimiz, eğitimi tüm kesimlere yaygınlaştırmak ve hanımlarımızı, çocuklarımızı ve gençlerimizi eşit eğitim olanaklarına haiz kılmaktır. Tüm kesimlere eşit eğitim olanakları sunmak toplumsal ve ekonomik kalkınmanın eğer olmazsa olmazlarındandır. Başbakanlık olarak bu konudaki çalışmalarımıza ve projelerimize coşku ve kararlılıkla devam edeceğiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.